Hlavní obsah

Bude slávista nahrávat sparťanovi? Olayinka je v hledáčku špičkového německého klubu!

Stále je ve hře o titul, na třetím místě fotbalové bundesligy ztrácí pět bodů na vedoucí Bayern. Přesto Bayer Leverkusen hledá posilu na křídlo. A vyhlédl si ji v pražském Edenu! Trenérovi Peteru Boszovi se zalíbil slávista Peter Olayinka, který se v říjnovém vzájemném duelu Evropské ligy postaral o vítězný gól sešívaných. Problémem však bude cena. Pětadvacetiletý nigerijský křídelník zrovna před Vánoci prodloužil s pražským klubem, s nímž získal dva mistrovské tituly, smlouvu až do června 2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olyinka oslavuje gól vstřelený Liberci.

Článek

Slávista že by měl nahrávat sparťanovi? V dresu špičkového německého týmu by se zdánlivě nelogická představa mohla stát realitou. Českého reprezentanta Patrika Schicka už Bayer má, teď ještě prahne po Peteru Olayinkovi.

Jak vysvětluje server fussballtransfers.com, Leverkusen má k dispozici tři křídelníky. Moussa Diaby (21), Leon Bailey (23) a Karim Bellarabi (30) jsou však Peteru Boszovi málo. Nizozemský kouč chce ještě čtvrtého do party.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Nejdřív soupeři, pak spoluhráči? Slávista Peter Olayinka (vlevo) a Tin Jedvaj z Leverkusenu.

A ukázal na Olayinku. Otázkou však je, zda na něj Leverkusen bude mít. Loni v létě o oporu sešívaných usiloval Stuttgart, jenže Slavia požadovala nesplnitelných 10 milionů eur. A teď, když rychlonožka s excentrickými účesy prodloužil smlouvu, je vyjednávací pozice červenobílých ještě pevnější.

Alternativu registrují v Dánsku

Proto si Leverkusen připravil také náhradní variantu. Zatímco Olayinka by byl okamžitou posilou, ve hře je také perspektivní řešení.

Bayer má na radaru rovněž 18letého Kamaldeena Sulemana z dánského Nordsjaellandu. O Ghaňana se již na začátku října neúspěšně ucházel.

Slavia získala Olayinku na konci července 2018 ze tehdy rekordních 3,2 milionu eur z belgického Gentu a podepsala s ním čtyřletou smlouvu. Bývalý útočník pražské Dukly od té doby odehrál za červenobílé 86 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 17 gólů.

Vedle dvou titulů vyhrál se Slavií i domácí pohár a zahrál si v jejím dresu Ligu mistrů i Evropskou ligu.

Reklama