Hlavní obsah

Leverkusen odvolal trenéra Bosze, Schickův tým převezme Wolf

Leverkusen/Praha

Vedení Leverkusenu došla trpělivost a před závěrem sezony německé fotbalové ligy se pokusí zastavit výsledkový propad výměnou trenéra. Šestý tým tabulky, v němž působí i český útočník a reprezentant Patrik Schick, odvolal s okamžitou platností nizozemského kouče Petera Bosze a vedením mužstva pověřil Hannese Wolfa. Jako asistent se k týmu vrátí Peter Hermann.

Foto: Soeren Stache, Reuters

Trenér Peter Bosz na lavičce fotbalistů Bayeru Leverkusen skončil.

Článek

Bayer ještě v polovině prosince bundesligu vedl, v 17 zápasech v novém roce ale desetkrát prohrál a postupně se tabulkou propadal. Poslední kapkou byla nedělní prohra 0:3 s Herthou Berlín, která bojuje o záchranu.

Po nejvyšší porážce v sezoně využije tým reprezentační pauzu k restartu před závěrečnými koly, v nichž chce Leverkusen zabojovat o pohárové příčky. Schicka tak po návratu z kvalifikačního duelu proti Estonsku čeká nový realizační tým.

Wolf naposledy působil jako trenér německé reprezentace do 18 let. "Máme v rukou všechny možnosti, jak se dostat do evropských soutěží. Je jen na nás, abychom ze zbývajících osmi zápasů vytěžili maximum," prohlásil.

Bosz, který před angažmá v Leverkusenu vedl Borussii Dortmund, nahradil po podzimní části bundesligy v ročníku 2018/2019 bývalého kanonýra Heika Herrlicha. Toho nezachránil ani povedený závěr roku a byl odvolán paradoxně rovněž po utkání s Herthou Berlín, nad níž ovšem tehdy Bayer vyhrál 3:1.

Reklama

Související témata: