Hlavní obsah

Hrrr na ně! Fotbalisté velkoklubu utíkali před běsnícími fanoušky

Jeden z nejslavnějších německých klubů zažívá zřejmě nejhorší chvíle v historii. Fotbalisté Schalke totiž po prohře na hřišti Bielefeldu 0:1 definitivně spadli do druhé ligy. Několik stovek fanoušků jim pak připravilo drsné přivítání. Zasypali je nadávkami i kanonádou vajec.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Sead Kolašinac ze Schalke v akci.

Článek

Incident, který se odehrál v nočních hodinách u Veltins-Areny v Gelsenkirchenu musela řešit policie. Klub jednání svých fanoušků odsoudil. „I když chápeme vztek fanoušků, nikdy nebudeme akceptovat ohrožení bezpečnosti hráčů či zaměstnanců," uvedl klub v oficiálním prohlášení.

Takový úpadek jednoho z nejlepších německých týmů si jen málokdo dokáže vysvětlit. Po jednatřiceti letech v nejvyšší lize, účasti v osmifinále Ligy mistrů či druhému místu v tabulce hned za Bayernem v sezoně 2017/18, si tak celek zahraje pouze druhou bundesligu.

Kvůli sestupu tak přijdou diváci o jeden z nejatraktivnějších duelů mezi Schalke a Dortmundem. Fanoušci hráčům připravili před stadionem ostré přivítání. Začali po nich házet vejce a zasypali je lavinou nadávek. Hráči byli nuceni utéct.

Schalke v aktuálním ročníku nejvyšší německé soutěže získalo pouhých třináct bodů z 30 zápasů. Vyhrát zvládlo v sezoně pouze dvakrát, proti Augsburgu (1:0) a na začátku roku si poradilo s Hoffenheimem 4:0.

Reklama

Související témata: