Hlavní obsah

Drama nekončí! Německý velkoklub pod ochranou policie

Praha

Sedminásobný mistr Bundesligy zrovna neprožívá příjemné období. Do konce sezony zbývají necelá čtyři kola a už teď je jisté, že se sestupu nevyhne. Do 2.ligy se fotbalisté Schalke podívají po dlouhých jednatřiceti letech. A aby toho nebylo málo, musí čelit útoku vlastních fanoušků. Jednomu hráči dokonce zdemolovali automobil!

Foto: Thissen Bernd, ČTK

Zápas Schalke 04 s Augsburgem.

Článek

Atmosféra v německém klubu se od oznámení o sestupu do 2. ligy nezlepšila. Nepokoje ze strany fanoušků nabraly úplně jiný směr poté, co jich zhruba 500 z nich zaútočilo na hráče. Proto se vedení klubu Schalke 04 Gelsenkuirchen rozhodlo požádat o policejní ochranu svých svěřenců v následujících dnech.

Hráči museli nejen čelit kritice na sociálních sítích, ale také ve skutečnosti, a to po dalším prohraném zápase s Bielefeldem. Kluboví příznivci nejsou spokojeni s výkony týmu, proto se rozhodli na tým zaútočit. Některé hráče sledovali až domů a jednomu z nich udělali škodu na autě. Klub se rozhodl zakročit a požádal policii o ochranu. Ta bude probíhat při trénincích týmu. Informovala o tom agentura AFP.

Reklama