Hlavní obsah

Rummenigge v čele Bayernu skončí už v červnu, nahradí ho Kahn

Berlín

Karl-Heinz Rummenigge na konci června po 19 letech odejde z vedení Bayernu Mnichov. Ve funkci výkonného ředitele ho nahradí jiný bývalý hráč bavorského klubu a německý reprezentant Oliver Kahn.

Foto: Twitter @iMiaSanMia

Karl-Heinz Rummenigge (vlevo) na konci června odejde z vedení Bayernu Mnichov, nahradí ho Oliver Kahn.

Článek

Pětašedesátiletý Rummenigge měl původně odejít až na konci roku po vypršení smlouvy, nakonec se však rozhodl skončit o půl roku dříve. Během jeho vedení Bayern získal 14 německých titulů a dvakrát ovládl i Ligu mistrů.

"Strategicky je to naprosto logické načasování. Bude konec účetního období a také bude začínat nový trenérský tým," uvedl v prohlášení Rummenigge, který v Bayernu působil v letech 1974 až 1984 jako hráč.

Od roku 1991 nastoupil Rummenigge do funkce viceprezidenta bavorského klubu a do role ředitele se přesunul v roce 2002. Ve vedení Bayernu dlouhá léta spolupracoval s dalšími bývalými klubovými legendami Franzem Beckenbauerem a Ulim Hoenesem.

Jednapadesátiletého Kahna jako Rummeniggeho nástupce představenstvo zvolilo už předloni. Mistr Evropy z roku 1996 a stříbrný a bronzový medailista ze světového šampionátu s klubem, se kterým získal osm titulů a vyhrál Ligu mistrů, podepsal pětiletou smlouvu.

Reklama

Související témata: