Hlavní obsah

Trenér Unionu Berlín o Slavii: Mají v týmu výjimečnou individualitu. Ocenil i další hvězdy Pražanů

Aktualizováno

Jsou to sice v porovnání s Ligou mistrů drobné, ale i pro bundesligový celek mohou být finanční bonusy za body a tažení nově zrozenou Konferenční ligou zajímavé. Vždyť třeba výhra ve skupině je ceněna na půl milionu eur, remíza na 166 tisíc. A za postup do vyřazovací fáze přijde prvnímu týmu ve skupině na konto 950 tisíc eur. „Dobře, že se v soutěži dají vydělat peníze, nás ale v první řadě zajímá sportovní stránka a výsledky,“ tvářil se trenér prvního soupeře pražské Slavie Urs Fischer, jako by berlínskému Unionu o peníze zase až tak moc nešlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól

Článek

Jasně že jde. Stejně jako o výsledky při premiérovém startu na evropské pohárové scéně. O úspěšné výsledky.

„Doufáme v úspěch v soutěži, která nás čeká. Zatím sice nejsme tak sehraní, protože v létě přišli čtyři noví hráči, a proto se herním automatismům ještě stále učíme, ale v úspěch věříme," naznačil před konfrontací s českým mistrem o trochu víc devětadvacetiletý obránce Robin Knoche oblékající dres berlínského klubu druhou sezonu a mající bundesligové i pohárové zkušenosti z angažmá ve Wolfsburgu.

Absence Tomáše Holeše je hodně nepříjemná, říká před soubojem s Unionem Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Právě zkušenosti a jejich sbírání jsou pro nás velice důležité. V každém zápase se mohou hráči něco naučit. A nehraje roli, zda jde o utkání ligové, nebo evropský pohár," připomněl trenér Unionu, že i proto start v Konferenční lize vítá.

„Čeká nás zkušený soupeř. Sehraný, rychlý, s hráči velkých individuálních kvalit. Viděl jsem zápasy Slavie s Ferencvárosem i Legií, v nichž si vytvořila velké množství šancí. Jejím problémem bylo jen to, že je nedokázala proměnit," mluvil pětapadesátiletý švýcarský kouč o přednostech Pražanů.

O některých hráčích s respektem.

„Stanciu je velice kreativní, skutečná výjimečná individualita. Traoré rovněž, stejně jako ve středové řadě rychlý Ekpai a také Plavšič," potvrzoval Fischer, že o kádru Slavie má přehled a rozhodně ji nebere na lehkou váhu.

„Ale i na naší hře jsou patrné pokroky. Třeba defenziva je teď už stabilnější než v úvodu sezony. Máme sice fáze, kdy soupeři stále ještě hru ulehčujeme, to ale souvisí s příchodem nových hráčů a jejich zabudováním do týmu," nechal se slyšet Urs Fischer, který přivezl ke čtvrtečnímu zápasu se Slavií do Prahy kompletní kádr s výjimkou zraněného záložníka Kevina Möwalda.

„Má svalové problémy, proto zůstal v Berlíně," potvrdil švýcarský kouč ve službách Unionu.

Reklama