Hlavní obsah

Coman absolvoval menší operaci srdce a nepomůže Bayernu dva týdny

Mnichov

Fotbalista Bayernu Mnichov Kingsley Coman absolvoval v minulých dnech menší operaci srdce a bude německému šampionovi v nejbližších dvou týdnech chybět. Pětadvacetiletý autor vítězné branky z loňského finále Ligy mistrů si dříve stěžoval na problémy s dýcháním a při kontrole se u něj zjistila drobná srdeční arytmie. Uvedl to trenér Julian Nagelsmann na páteční tiskové konferenci před ligovým zápasem s Bochumí.

Foto: Christof Stache, Reuters

Záložník Bayernu Kingsley Coman se podrobil menší operaci srdce.

Článek

"Zní to mnohem dramatičtěji, než to je. Jemu samotnému se vede dobře, má jen minimální obtíže," uvedl Nagelsmann. "V rytmu jeho srdce byla zachycena menší porucha s drobným úderem navíc. Rovněž měl občas mírné dechové problémy. Rozhodli jsme se proto situaci dlouhodobě monitorovat pomocí EKG a pokračovat v tomto postupu," doplnil čtyřiatřicetiletý kouč.

Francouzský záložník Coman působí v Bayernu od roku 2015 a vstřelil v jeho dresu 41 branek ve 204 zápasech. Vedle triumfu v Lize mistrů pomohl klubu i k šesti mistrovským titulům. "Jeho problém není tak do očí bijící. Má to řada lidí. Nicméně je rozdíl mezi tím, když je vaším největším úsilím dojít si do lednice pro studené pivo, nebo jestli jste profesionální sportovec," žertoval Nagelsmann.

"V úterý proto uděláme znovu kardio trénink a nebude mimo hru déle než jeden a půl až dva týdny," dodal německý kouč, který se vedle Comanovy absence musí obejít bez zraněného Corentina Tolissa. Ten má potíže s lýtky.

Reklama

Související témata: