Hlavní obsah

Chvíle strachu! Bundesligový zápas se změnil v boj život fanouška

Oslavy a radost vystřídaly obavy a smutek. Během sobotního utkání německé bundesligy mezi Freiburgem a Lipskem došlo k nepříjemné události. Náladu na novém stadionu Europa-Park ve druhém poločase poznamenal boj o záchranu života jednoho z fanoušků. Oba týmy sdílely prostřednictvím sociálních sítí přání s brzkým uzdravením.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Záchranáři bojovali o život jednoho z fanoušků přímo na tribuně

Článek

Sobotní program německé bundesligy nabídl hned několik zápasů. Jedním z nich byl duel doposud neporaženého Freiburgu, který doma hostil Lipsko. Hosté se dostali do vedení díky nařízenému pokutovému kopu v prvním poločase. Domácí celek dokázal skóre vyrovnat na konečný stav 1:1.

Nejen že čtvrtý tým tabulky prodloužil svou sérii neporazitelnosti, ale také si odbyl premiéru na svém novém stadionu Europa-Park. Důvodů proč slavit, nebylo málo, ale vše se změnilo na začátku druhého poločasu.

V ten moment v hledišti zkolaboval jeden z fanoušků a přímo na tribuně začal boj o jeho život. Lékaři kolem dotyčné osoby nastavili ochranné plachty kvůli soukromí. Nikdo nevěděl, co se děje a jak celá situace dopadne.

Podle německého deníku Bild musel být divák resuscitován. Příčina osudné události není známá. Dotyčný je v rukou lékařů a jeho aktuální zdravotní stav není známý. Oba německé celky vyjádřily fanouškovi podporu prostřednictím sociálních sítí.

Reklama

Související témata: