Hlavní obsah

Augsburg dá za Morávka 14 miliónů korun, hráč čeká na jméno kouče

Berlín

Bundesligový Augsburg zaplatí Schalke za záložníka Jana Morávka v přepočtu zhruba 14 miliónů korun. Člen širšího kádru české fotbalové reprezentace ale s přestupem podle tisku váhá a čeká na oznámení jména nového trenéra bavorského mužstva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Morávek váhá s přestupem.

Článek

Dohodu klubů na podmínkách přestupu dvaadvacetiletého talentu, který na jaře v Augsburgu hostoval, zveřejnil manažer Schalke Horst Held už minulý týden. Podle deníku Bild tým z Gelsenkirchenu souhlasil s odstupným 550 000 eur, což potvrdil i manažer čtrnáctého celku uplynulého ročníku Augsburgu Manfred Paula.

Schalke se před třemi roky dohodlo s Bohemians 1905 na přestupu Morávka za 2,5 miliónu eur (dnes 63 miliónů korun). Německý klub zaplatil vršovickému celku 300 000 eur, se zbytkem platby čeká na výsledky soudních sporů kolem Bohemians.

Morávkův transfer do Augsburgu už nyní závisí pouze na souhlasu českého fotbalisty. Ten už dříve vyjádřil přání v Augsburgu zůstat, neboť tam má větší šanci nastupovat než v ambiciózním Schalke.

Podle magazínu Kicker ale nyní hráč vyčkává a chce se rozhodnout podle toho, kdo se stane novým koučem Augsburgu. Klub hledá náhradu za Nizozemce Jose Luhukaye, který po posledním ligovém kole odstoupil. Paula k tomu deníku Augsburger Allgemeine řekl, že s Morávkem "zbývá vyjasnit ještě pár detailů".

Reklama

Související témata: