Hlavní obsah

VIDEO: Trapas Bayernu! Superposila Götze na tiskové konferenci vytočila sponzora klubu

Měla to být velká událost, na kterou fanoušci Bayernu Mnichov jen tak nezapomenou. Jenže tisková konference, na které bavorský tým představil první letní posily Maria Götzeho a Jana Kirchhoffa, má nečekanou dohru a nakonec se z ní stal velký průšvih. Jednoho z hlavních sponzorů Bayernu, firmu Adidas, totiž pořádně vytočily obě nové akvizice. Götze i Kirchhoff totiž před novináře, fotografy a televizní kamery předstoupili v triku konkurenční firmy Nike.

Představení Maria Götzeho v Bayernu Mnichov.Video: Reuters

 
Článek

Bayern je vzorem takřka ideálně fungujícího zdravého klubu, který si každoročně vydělá obrovský balík peněz. Jenže tuto „maličkost" si funkcionáři vítěze Ligy mistrů nedokázali ohlídat a celá tisková konference tak vyvolala v Německu velké rozpaky.

Jednadvacetiletý Mario Götze, který přišel z Dortmundu za 37 miliónů eur, i druhá posila Jan Kirchhoff mají uzavřené personální smlouvy s firmou Nike a na tiskovou konferenci si oblékli trika s typickým logem. Když německý reprezentant držel svůj nový červený dres Bayernu s číslem 19, došlo k paradoxní situaci - na dresu i reklamním panelu bylo logo Adidasu, ovšem Götzeho triko zdobil nápis Nike.

To se pochopitelně zástupcům německé firmy se třemi pruhy ve znaku nelíbilo. „Fotky a televizní záznamy z tiskové konference nás šokovaly. Něco takového je nepřípustné, šlo totiž o oficiální akci Bayernu Mnichov," cituje server listu Bild mluvčího Adidasu Olivera Brüggena. Mnichovský tým přispěchal s okamžitou omluvou a příslibem, že se už podobná věc nebude opakovat.

Reklama

Související témata: