Hlavní obsah

Z Bayernu se nesmíte podělat, jinak vám dá ranec, vzkazuje Plzeňákům Pospěch

Mohuč/Praha

Obránce Mohuče Zdeněk Pospěch (34) odehrál v sobotu proti Bayernu v Allianz Areně celý zápas. Po skvělém prvním poločase, kdy hosté dokonce vedli, je po změně stran nejlepší současný evropský tým rozstřílel a vyhrál 4:1. Podle bývalého reprezentanta tak krutě ve středu v Lize mistrů Plzeň skončit nemusí.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Zdeněk Pospěch z Mohuče (vpravo) odebírá balón Dantemu z Bayernu Mnichov.

Článek

„První poločas byl z naší strany super. Bayern jsme nepustili do žádné vyložené šance. Naopak jsme využili jeden brejk. Říkali jsme si, že když přežijeme prvních patnáct minut, dostaneme Bayern do složité situace. Bohužel se nám to nepovedlo," litoval v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

„Náš problém byl v tom, že jsme nezachytili začátek druhé půle. Nebránili jsme tak agresivně, nedokázali jsme jejich kombinaci narušovat už v zárodku, což se nám v první půli dařilo. Až příliš lehce přecházeli přes naši první obrannou linii. Robben nám dal v 50. minutě první gól, za dvě minuty přidal Müller druhý a bylo zle. Prokázali svoji obrovskou kvalitu. Když s nimi prohráváte, je těžké zápas otáčet. Psychicky se zvednou, dokáží podržet míč a vnutí vám svoji hru. Mají mnoho nacvičených kombinací, které se těžko zachytávají, dávají si perfektní míče za obranu, soupeře zlomí," vypočítal příčiny kruté porážky.

Ribéry vůbec nechyběl

Pospěch odmítá, že by se po dvou slepených gólech Mohuč sesypala. „Vůbec ne. Ta čtyřka v naší síti vypadá, že se nám to stalo, ale opravdu jsme nehráli tak špatně, jenže rozjetý Bayern už nešel zastavit. Kdybychom se sesypali, dal by nám ještě víc gólů," zdůraznil.

Právě přes jeho pravou stranu Bayern nejvíc útočil. „Hrál jsem hlavně na Müllera a Robbena, později na Alabu. To jsou všechno nesmírně rychlí a techničtí hráči," povzdechl si.

Bayernu chyběl jeho současný nejlepší hráč Franck Ribéry, který si poranil kotník. „Vůbec to nebylo znát. Oni mají strašně silnou lavičku, je v podstatě jedno, kdo nastoupí. Ribéry má zraněný kotník, možná proti Plzni nenastoupí. Prý to není tak vážné, ale riskovat asi nebudou," přemýšlel Pospěch nahlas.

Hrát svoji hru

Plzeňáky pak varoval: „Rozhodně to nebudou mít jednoduché. Bayern je v ohromné formě. Sebevědomí hráčů je obrovské, ale žádného soupeře nepodcení. Plzeňáci nesmějí zalézt a čekat na brejk. Musí být aktivní, hráče Bayernu napadat a přerušovat jejich akce hned v zárodku. Jakmile se jen zatáhnou, Bayern je rozebere, za obranu se jim stejně dostane, začne je válcovat. A hlavně! Když dostanou jeden dva rychlé góly, nesmějí se podělat. Jinak si odvezou ranec. Ať se pořád drží svojí hry. Viktorka je zkušená, debakl jistě nepřipustí."

Podle Pospěcha je Bayern, o němž se říká, že je momentálně lepší, než byla Barcelona v největší slávě, porazitelný. „Každý je k poražení, i Bayern, ale je to strašně těžké. Musíte být celý zápas stoprocentně koncentrovaný a k tomu mít i kus štěstí. Chce to dobré čtení hry, aktivní napadání. Je to těžké, ale ne zcela nemožné. Jenže potřebujete také velikou kvalitu a takových týmů, které by měly kvalitnější hráčský kádr než Bayern, moc není. I když je v Bayernu hodně cizinců, pořád má německou mentalitu, nic nevypustí, jede pořád naplno, až soupeře udolá," zdůraznil Zdeněk Pospěch.

Když přišla řeč na současné výkony Mohuče, posmutněl: „Ten úplný začátek sezóny byl výborný, ale teď se nám nedaří. Mám ale pocit, že se pomalinku zvedáme. I když jsme v Mnichově prohráli, nebyl náš výkon tak strašný. Hlavně první půle byla inspirující. Ale bodů jsme měli v téhle fázi mít každopádně víc, zbytečně jsme jich spoustu poztráceli, takže spokojení nejsme."

Reklama

Související témata: