Hlavní obsah

Autor neregulérního gólu Kiessling si zrušil facebookový účet

Leverkusen

Autor neregulérního gólu v bundeslize Stefan Kiessling z Leverkusenu musel kvůli nenávistným vzkazům dočasně zrušit svůj účet na sociální síti Facebook. Lidé útočníkovi vyčítali, že se k mylně uznané brance nepřiznal.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Stefan Kiessling (vlevo) hovoří po utkání v Hoffenheimu se sportovním ředitelem Leverkusenu Rudim Völlerem.

Článek

"Nebylo to jednoduché. Dostával jsem dokonce i dopisy domů," řekl Kiessling listu Express. Na otázku, zda se jednalo také o výhružky smrtí, přímo neodpověděl. "Řekněme to takhle: dostalo se to už hodně daleko," dodal šestinásobný německý reprezentant.

Kiessling se stal terčem kritiky poté, co 18. října v utkání proti Hoffenheimu vstřelil gól, který neměl platit. Míč z jeho hlavy proletěl za brankovou čáru dírou v boční síti, ale rozhodčí ho mylně uznal. Z televizních záběrů vyplývá, že sám střelec si byl vědom toho, že míč šel vedle. Později se stejně jako rozhodčí bránil tím, že situaci zřetelně neviděl.

Vedení Hoffenheimu po neregulérní brance, která přispěla k porážce 1:2, požadovalo opakování zápasu. Sportovní soud německého svazu však v pondělí rozhodl, že výsledek dosažený na hřišti bude platit. Hoffenheim se ještě může obrátit k vyšší instanci, na což má týden času.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články