Hlavní obsah

Neuznali nám regulérní gól, zlobil se po debaklu od Bayernu freiburgský Darida

Freiburg/Praha

Do Freiburgu přišel třiadvacetiletý záložník Vladimír Darida z Plzně v samém závěru letního přestupového termínu. Takřka okamžitě se stal jedním z nejlepších hráčů týmu. Po sobotním debaklu 0:4 s Bayernem Mnichov byl hodně naštvaný, protože jeho týmu upřeli v Allianz Areně regulérní gól.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Záložník Freiburgu Vladimír Darida.

Článek

„Centroval jsem na Admira Mehmediho, ten tečoval míč před gólmanem Manuelem Neurem do sítě. Sudí ale odmával ofsajd. Jak ale ukázalo po utkání video, nebyl. Výsledek by to upravilo jen kosmeticky, ale bylo by to spravedlivé,“ zlobil se v rozhovoru pro Sport.cz a Právo Vladimír Darida.

Domácí proměnili vše, hosté nic

Sám také několikrát vystřelil na bránu, leč většinou nepřesně. „Největší naši šanci měl Sebastian Kerk, který šel sám na Neuera, ale neproměnil ji,“ litoval Darida. A k zápasu ještě dodal: „Tak krutou prohru jsme si nezasloužili. Neodehráli jsme vyloženě špatné utkání. Bayern téměř stoprocentně využil vytvořené šance. My několik svých nedali. Ale samozřejmě uznávám, že Bayern je fenomén, soupeře drtí, je skutečně skvělý.“

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V sestavách je záložník české reprezentace uváděn v útoku. „Spíš hraji pod hrotem, záleží na situaci. Když hrajeme v rozestavení 4-4-2, jsem druhý útočník. Při bránění napadám v první vlně. Mám ale víc ofenzivních úkolů než v Plzni,“ srovnal svoji roli ve dvou klubech.

Na kafíčko s Krmašem a Pilařem

Freiburg v této sezóně už nezopakuje svoji účast v pohárové Evropě. „Prvořadým úkolem je záchrana, na něco lepšího moc myslet nemůžeme. Zároveň by se mělo mužstvo na jaře herně stabilizovat pro příští sezónu, abychom hráli zase výš, o pohárovou Evropu,“ pravil spokojený Darida, který si pochvaluje přestup do Freiburgu. „Šel jsem do menšího klubu, abych hrál. To potřebuji a daří se mi to. Jsem spokojený, sbírám cenné zkušenosti každým odehraným zápasem. Byl to krok správným směrem a věřím, že i odrazový můstek ještě výš,“ liboval si.

Ve Freiburgu jsou s ním i další Češi, obránce Pavel Krmaš a záložník Václav Pilař, s nímž se zná už z Plzně i také reprezentace. Část volného času tráví spolu i mimo prostory klubu. „Samozřejmě si najdeme čas na večeři nebo na kafíčko. Je to fajn, že je nás tu víc,“ přidal další pozitivum svého německého angažmá jeden z největších českých fotbalových talentů.

Reklama

Související témata: