Hlavní obsah

Vrba tentokrát na inspekci v Augsburgu: Hloušek s Petrákem sehráli slušný zápas

Praha

Jednu inspekční cestu za druhou absolvuje před svou březnovou premiérou na lavičce české fotbalové reprezentace nový kouč národního týmu Pavel Vrba. Zvládl návštěvu Anglie, za Spartou se byl podívat ve Španělsku a za Libercem v Portugalsku, tentokrát se pro změnu vydal do sousedního Německa na nedělní bundesligový souboj Augsburgu s Norimberkem, aby viděl v akci hned čtyři legionáře a výhru hostů 1:0.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Adam Hloušek (vlevo) v barvách Norimberku.

Článek

Nejvíce poznatků si pochopitelně Vrba odnesl ze sledování Hlouška s Petrákem, kteří vydrželi na hřišti od začátku do konce.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Oba odehráli velice slušné utkání, Adam se navíc podílel na vítězném gólu. Odvedli určitě to, co od nich jejich trenér požadoval," nechal se na strahovských stránkách slyšet Pavel Vrba, který byl v Augsburgu od soboty.

Petrák spokojeností jen září

Společně s reprezentačním manažerem Dušanem Fitzelem sledoval zápas, v němž se představil v domácím dresu i Jan Morávek a v barvách hostů pak na posledních deset minut i Tomáš Pekhart.

Kolik toho Češi odehráli
Morávek nastoupil v 67. minutě, kdy v sestavě Augsburgu nahradil Vogta, Petrák a Hloušek odehráli za Norimberk celých devadesát minut, přičemž Hloušek nahrával v 65. min. Drmicovi na vítězný gól, Pehart se podíval na hřiště v 82. minutě.

„V letošní sezóně je pro mě situace trochu složitější, když jsem vypadl ze základní sestavy, ale bojuju dál. Rád bych se vrátil i do reprezentace, ale je jasné, že k tomu je nutné, abych nastupoval v klubu. Budu čekat na další šance," svěřoval se Pekhart.

Zato Petrák, jenž tentokrát nastoupil jako defenzivní záložník, doslova zářil. Aby ne, když po jeho lednovém příchodu vyhrál Norimberk tři ze čtyř zápasů a on má navíc místo základní sestavě.

„Jenom se mnou zlepšení nepřišlo, protože fotbal je týmovou hrou. Není podstatné, na jakém místě v sestavě hraju, důležité je, že pravidelně nastupuju. I když tentokrát jsem byl docela překvapený, že jdu do zálohy, protože na stoperovi jsem si už celkem zvykal," vykládal Hloušek, který v minulém kole bundesligy proti Bayernu hrál stopera.

Schůzky s trenéry i třeba s Mintálem

I Hloušek si výhru moc a moc pochvaloval. „Nesmírně důležité tři body, protože jsme unikli ze sestupového pásma. Když vyhrajeme i příští kolo s Braunschweigem, bude to ještě lepší," pochvaloval si vzestup Norimberku i svůj výkon korunovaný přihrávkou na vítězný gól. „To byla spíš jako nadstavba. Poslední tři zápasy jsem se moc necítil, tentokrát to bylo mnohem lepší."

Trenér Vrba viděl v akci nejen všechny čtyři legionáře, ale sešel se s kouči obou bundesligových celků, zvládl však i schůzku se Stefanem Reuterem, který nyní pracuje jako sportovní ředitel FC Augsburg, popovídal si i se slovenským internacionálem Markem Mintálem, který nyní působí jako asistent nizozemského trenéra Verbeeka v Norimberku.

Reklama

Související témata: