Hlavní obsah

Zkušený stoper Krmaš prodloužil smlouvu ve Freiburgu

Zkušený český obránce Pavel Krmaš prodloužil smlouvu ve Freiburgu, kde působí už od roku 2007. Původní kontrakt měl čtyřiatřicetiletému fotbalistovi vypršet na konci června, délku toho nového předposlední tým německé ligy nezveřejnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Freiburgu Pavel Krmaš (nahoře) a Matthias Ginter oslavují vedoucí gól v utkání Evropské ligy proti Liberci.

Článek

Krmaš přišel do Freiburgu v létě 2007 z Teplic. V podzimní části této sezóny nastoupil v bundeslize i kvůli svalovému zranění jen šestkrát a víc prostoru dostával v Evropské lize, kde si dvakrát zahrál také proti Liberci.

V novém roce se však spoluhráč záložníků Vladimíra Daridy a Václava Pilaře usadil v základní sestavě a za Freiburg odehrál šest ze sedmi ligových utkání. Důrazný stoper v české nejvyšší soutěži ještě hrával za Hradec Králové a pražskou Spartu.

"I po sedmi letech hraju ve Freiburgu s obrovskou radostí. Mám z prodloužení smlouvy velkou radost a chci splatit důvěru, kterou ve mě klub vložil," citoval Krmaše oficiální web německého celku.

"Pavel je příkladným profesionálem. Na hřišti i mimo něj má v týmu důležitou roli. Pokaždé na trávníku odevzdává stoprocentní výkony s maximální koncentrací a vždy se na něj můžete spolehnout. Je také vzorem pro naše mladší hráče," ocenil českého obránce sportovní ředitel Freiburgu Klemens Hartenbach.

Reklama

Související témata: