Hlavní obsah

Augsburg - Bayern 1:0Bayern po 53 zápasech prohrál ligový zápas! Na suverénního lídra si vyšlápl Augsburg

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov poprvé v ligové sezóně prohráli. Ve 29. kole německé nejvyšší soutěže zvítězil nad bavorským velkoklubem Augsburg 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 31. minutě Mölders. Bayern Mnichov prohrál v bundesligovém utkání poprvé po 53 zápasech. Naposledy prohrál v říjnu 2012 po porážce 1:2 s Leverkusenem.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Sascha Mölders z Augsburgu se raduje z branky, kterou vstřelil Bayernu Mnichov.

Článek

Svěřenci Pepa Guardioly klopýtli v německé nejvyšší soutěži podruhé v řadě, v minulém utkání mistrovský celek jen remizoval s Hoffenheimem 3:3. Proti Augsburgu, jemuž kvůli poranění stehenního svalu opět chyběl Jan Morávek, se však Bayern ani jednou střelecky neprosadil.

O jedinou branku zápasu se postaral v 31. minutě Mölders, kterého do šance vysunul přesným pasem Baier. Mölder překonal gólmana Neuera střelou do horní části branky.

Bayern i přes první porážku v sezóně jednoznačně kraluje bundeslize. Na druhou Borussii Dortmund má mnichovský celek náskok 20 bodů. Vestfáský celek na druhém místě po sobotních zápasech zvýšili svůj náskok. Borussia totiž dokázala otočit zápas s Wolfsburgem a zvítězila 2:1, to Schalke pouze remizovalo na hřišti Brém 1:1.

Po sobotních výsledcích se zamotává boj o záchranu. Předposlední Norimberk s Adamem Hlouškem v základní sestavě a střídajícím Tomášem Pekhartem prohrál doma s Mönchengladbachem 0:2. V důležitém utkání nestačil Freiburg s Vladimírem Daridou na Stuttgart, jemuž podlehl 0:2.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Augsburg - Bayern Mnichov 1:0 (31. Mölders)
Brémy - Schalke 1:1 (15. Di Santo - 33. Goretzka)
Eintracht Frankfurt - Mohuč 2:0 (52. Joselu, 85. Meier)
Norimberk - Mönchengladbach 0:2 (17. Arango, 79. Kruse z pen.)
Stuttgart - Freiburg 2:0 (69. Maxim, 89. Harnik)
Borussia Dortmund - Wolfsburg 2:1 (51. Lewandowski, 77. Reus - 34. Olič).

Reklama

Související témata: