Hlavní obsah

Bayern hraje nekoukatelný fotbal Barcelony, stěžuje si Beckenbauer po klopýtnutí v Augsburgu

Augsburg

Největší senzace bundesligy za poslední dva roky. Neporazitelný a bohatý Bayern Mnichov padl o víkendu na trávníku nesrovnatelně chudšího Augsburgu. Na gól Mölderse z 31. minuty hosté nedokázali odpovědět. Kouč Josep Guardiola sice šetřil své největší hvězdy, když Robben s Ribérym nebyli ani na lavičce, ale pak to Španěl schytal od klubové legendy Franze Beckenbauera.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zklamaní fotbalisté Bayernu zleva Daniel van Buyten, Bastian Schweinsteiger, Javier Martinez a Mario Mandžukič po prohře s Augsburgem.

Článek

Bayern tak ukončil své nejskvostnější série. V bundeslize prohrál po 53 zápasech. Naposledy se z triumfu nad mnichovským gigantem radoval v říjnu 2012 Leverkusen, který vyhrál dokonce v Allianz areně 2:1.

Skončila také jeho evropská rekordní série zápasů, v nichž v domácí soutěži vstřelil gól. Zastavila se na čísle 70.

Jak k senzaci došlo? Po půlhodině hry chyboval devatenáctiletý záložník Weiser, který hrál svůj první ligový zápas za Bayern. Míč mu sebral Baier, přesnou přihrávkou našel Mölderse, který křižnou střelou nedal Neuerovi šanci.

Právě gólman Bayernu společně s Martínezem, Schweinsteigerem, Kroosem a Mandžukičem byli jedinými hráči tradiční základní sestavy. Další opory kouč Guardiola šetřil na odvetné čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United. Ribéry, Robben a Lahm nebyli dokonce ani na lavičce. Na trávník sice postupně přišli Alaba, Müller a Götze, potupu už ale neodvrátili.

Pomistrovská kocovina a znechucený Beckenbauer

„Nemohli jsme donekonečna vyhrávat. Porážka musela jednou přijít a je dobře, že přišla teď, kdy už máme jistý titul. Pro nás je důležitý středeční zápas, který rozhodne o našem životě či smrti v Lize mistrů," konstatoval trenér Josep Guardiola.

Německá média píšou o pomistrovské kocovině. Vždyť Bayern nevyhrál od vítězství nad Herthou, jímž potvrdil titul. Remizoval s Hoffenheimem a Manchesterem United, teď dokonce prohrál. "Chtěli jsme vyhrát, jenže jsme tentokrát nebyli efektivní. Ale nic se vlastně nestalo," konstatoval záložník Toni Kroos. „Trochu bolí jen to, že jsme ukončili ty série," přiznal útočník Thomas Müller.

Legenda Bayernu Franz Beckenbauer je však hrou týmu dlouhodobě znechucený: „Nelíbí se mi fotbal, který Guardiola tým učí. Vždycky jsme hráli ofenzívně, teď je to na spoustu zbytečných přihrávek. Bayern začíná hrát nekoukatelný fotbal Barcelony, jejíž hráči jsou schopni si přihrávat dozadu i na brankové čáře."

Reklama

Související témata: