Hlavní obsah

Evropský titul nezískal, proto chce po přestupu do Bayernu vyhrát Hummels Ligu mistrů

Mnichov/Praha

Jediný motiv vedl obránce německé fotbalové reprezentace Matse Hummelse k přestupu z Borussie Dortmund do konkurenčního Bayernu Mnichov. „Chci vyhrávat velké tituly. S reprezentací se nám to na evropském šampionátu ve Francii nepovedlo, ale Bayern mi nabízí tu největší šanci, abych s ním vyhrál Ligu mistrů,“ promluvil Hummels poprvé od transferu o důvodech, jež ho vedly ke změně dresu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Stoper německé fotbalové reprezentace Mats Hummels bude v nové sezóně oblékat dres Bayernu.

Článek

V Dortmundu pochopil, že se na samé výsluní německého, natož pak evropského fotbalu s Borussií nedostane, takže nebyl problém zlákat Hummelse k přestupu do Bayernu.

„Honili jsme Bayern, jak jen jsme mohli a uměli, ale stejně jsme neměli nárok. A já toužím po velkých vítězstvích a titulech," svěřil se sedmadvacetiletý obránce, který před devíti lety profesionální kariéru začínal právě v mnichovském klubu pod trenérem Hitzfeldem. V bundeslize však sehrál jediný zápas, do kádru prvního mužstva se neprosadil, a proto odešel nejprve na hostování a poté natrvalo do Dortmundu.

Teď se vrátil ozdoben dvěma primáty v bundeslize, ale hlavně s titulem mistra světa, protože byl členem zlaté německé jedenáctky na světovém šampionátu v Brazílii před dvěma lety.

Nad odchodem dlouho neváhal

„Čtyři ligové tituly v řadě nezíská žádný klub jen tak náhodou. A žádné jiné německé mužstvo nemá k vítězství v Lize mistrů tak blízko jako Bayern. V posledních sezónách to dokazoval. A protože mým velkým cílem je vyhrát Champions League, nad přestupem jsem se nerozpakoval," nechal se slyšet Hummels, který by měl ještě víc vyztužit už beztak neprostupnou obranu Bayernu.

„V uplynulém sezóně dostala jen sedmnáct branek, takže se těším, že se stanu její součástí. Doufám, že do ní dobře zapadnu," prohlásila nová akvizice Bayernu.

Vyhraje Mats Hummels v nadcházející sezóně s Bayernem Mnichov Ligu mistrů?
Ano
33,5 %
Ne
66,5 %
Celkem hlasovalo 1318 čtenářů.

Reklama