Hlavní obsah

Hertha - Hoffenheim 1:3Hoffenheim po obratu v Berlíně přeskočil v tabulce Dortmund

Fotbalisté Hoffenheimu se dál tlačí do Ligy mistrů. V německé lize dnes otočili zápas na hřišti Herthy Berlín a po vítězství 3:1 se dostali na třetí místo před Dortmund, který má k dobru sobotní utkání na stadionu Schalke. Na druhé Lipsko, které má rovněž zápas 26. kola před sebou, ztrácí Hoffenheim jen bod.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Fotbalisté Herthy Vladimír Darida (uprostřed) a John Anthony Brooks protestují u rozhodčího Benjamina Branda při utkání s Hoffenheimem.

Článek

Na souboj českých reprezentantů v Berlíně nedošlo, neboť obránce Pavel Kadeřábek po zranění ještě chyběl v nominaci Hoffenheimu. Záložník Herthy Vladimír Darida odehrál celý zápas a v 32. minutě se radoval z první branky, kterou dal Peter Pekarík.

Slovenský obránce zaznamenal ve 151. utkání v bundeslize svůj premiérový gól. Dosud poslední ligovou branku vstřelil v říjnu 2008 ještě v dresu Žiliny.

Hosté však do poločasu vyrovnali zásluhou penalty Andreje Kramariče za hru rukou a v poslední čtvrthodině dokonali obrat. Po Niklasi Sühlem se ještě jednou trefil Kramarič, který si připsal desátý ligový gól v sezoně. Hertha prohrála podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř utkání. V sobotu může přijít o páté místo.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Hertha Berlín - Hoffenheim 1:3 (32. Pekarík - 39. z pen. a 86. Kramarič, 76. Süle).

Reklama

Související témata: