Hlavní obsah

Blázen nebo génius? Na Champions League myslel už ve čtvrté lize, teď vydělá milióny

Lipsko/Praha

Fotbalisté Lipska si v příští sezóně zahrají Ligu mistrů a z historického úspěchu má dvojnásobnou radost kapitán bundesligového nováčka Dominik Kaiser. Ten si totiž kdysi do smlouvy zahrnul klauzuli o elitní soutěži a nyní mu díky tomu klub vyplatí prémii 300 tisíc eur (asi osm milionů korun).

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Fotbalisté Lipska si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů a z historického úspěchu má dvojnásobnou radost kapitán bundesligového nováčka Dominik Kaiser. Vynese mu to milióny.

Článek

Kaiser si finanční bonus v případě postupu do LM prosadil do smlouvy už při svém příchodu z Hoffenheimu v roce 2012, kdy Lipsko hrálo čtvrtou nejvyšší soutěž v Německu. Z neobvyklého až bláznivého požadavku se nakonec stal geniální tah.

"Takhle to chodí s dlouhodobými kontrakty, měli byste myslet na každou eventualitu. Ale samozřejmě jsem opravdu nevěřil, že bychom mohli hrát v soutěži s nejlepšími týmy Evropy," přiznal osmadvacetiletý záložník.

Klub vlastněný společností Red Bull byl založen teprve v roce 2009 a během sedmi let slavil čtyřikrát postup do vyšší ligy. V premiérové sezóně mezi elitou svěřenci Ralpha Hasenhüttla dlouho drželi krok s Bayernem, ale mnichovský favorit nakonec s předstihem obhájil mistrovský titul. Dvě kola před koncem bundesligového ročníku Lipsko drží druhé místo v tabulce před Dortmundem a o účast v Lize mistrů už nemůže přijít.

Reklama

Související témata: