Hlavní obsah

Salihamidžič se vrací do Bayernu, bude sportovním ředitelem

Mnichov

Bývalá fotbalová hvězda Hasan Salihamiždič se vrací do Bayernu Mnichov. V německém velkoklubu bude čtyřicetiletý Bosňan zastávat funkci sportovního ředitele, která byla od loňského léta a rezignaci Matthiase Sammera po jeho zdravotních potížích neobsazená. Salihamidžič se dohodl v Bayernu na spolupráci do roku 2020.

Foto: Peter Kneffel, ČTK/AP

Hasan Salihamidžič se vrací do Bayernu Mnichov.

Článek

Dres bavorského celku oblékal v letech 1998 až 2007, vyhrál s ním šest ligových titulů i Ligu mistrů v roce 2001. Letos v únoru se stal jeho ambasadorem. Z návratu je nadšený.

"Když mě minulý týden oslovili, okamžitě mi došlo, že to je něco, co bych chtěl dělat. Bayern je pro mě výjimečný klub. Ve své funkci budu hráčů k dispozici 24 hodin denně a sedm dní v týdnu," řekl Salihamidžič.

"Má všechny předpoklady, které pro tuto pozici potřebuje. Je pracovitý, loajální, seriózně působící a navíc hovoří pěti jazyky, takže může komunikovat přímo se všemi hráči a probrat s nimi, co je potřeba," uvedl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Dřívější krajní záložník či obránce Salihamidžič nebyl první volbou klubu. Očekávalo se, že sportovním ředitelem se stane kapitán týmu z posledních let Philipp Lahm, jenž po minulé sezóně už ve 33 letech ukončil úspěšnou kariéru. Ten však nabídku prozatím odmítl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články