Hlavní obsah

Máknul jsem si. A pořádně, líčil český bek po výhře nad Bayernem

Karel FeltPrávo

Fotbalisté Hoffenheimu se v sobotu postarali o senzaci ve 3. kole bundesligy, když porazili 2:0 Bayern Mnichov a posunuli se na druhé místo tabulky. Celý zápas odehrál pětadvacetiletý český bek Pavel Kadeřábek, který si v klubu drží pevnou pozici.

Bundesliga, 3. kolo: Hoffenheim - BayernVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bundesliga, 3. kolo: Steinhausová řídí utkání Hertha - Brémy

Porazit Bayern je svátek. Přehrávali jste ho, nebo jste spíš bránili?

Trenér Julian Nagelsmann nás na Bayern tradičně velmi dobře připravil, on je mistr taktiky. Vždyť jsme ho porazili i v minulé sezóně a jednou jsme s ním remízovali. Bayern měl víc balón, což je u něj tradiční a vytvořil si dvě nebo tři šance. My jsme ale pozorně bránili a sami si připravili asi tři možnosti, z nichž jsme dvě proměnili, takže jsme byli velice efektivní.

Na koho jste hrál?

Nejprve na Comana, a poslední čtvrt hodinu na dalšího Francouze Ribéryho. Máknul jsem si. A pořádně.

Vy si jako cizinec držíte v Hoffenheimu pevnou pozici. Je složité prosadit se v německém týmu při obrovském sebevědomí domácích fotbalistů?

Je to strašně těžké. Zažil jsem tu dvě diametrálně odlišné sezóny. V té první jsme hráli o záchranu a ve druhé jsme si vybojovali historickou účast v pohárové Evropě. Soupeře jsme v bundeslize přehrávali. Snažíme se hrát ofenzívně, podobně jako Bayern nebo Dortmund. Když se ale nedaří, většinou to odnesou cizinci. Němcům se věří víc, ale tak to má asi být. Mají propracovaný systém výchovy svých hráčů.

Na vás třicetiletý kouč Nagelsmann hodně spoléhá. Je to i díky disciplíně, která je Němcům vrozená a vám vlastní?

Něco na tom je. Řekl mi, že ze mne nebude nikdy Ronaldo nebo Messi, který lehce přehrává soupeře v soubojích jeden na jednoho, ale já na hřišti devadesát minut odjezdím. Takových hráčů moc není a on je v mužstvu potřebuje. Získal jsem si ho svojí pracovitostí.

Důvěra trenéra se těžko získává a lehce ztrácí...

Je mi jasné, že musím využívat svoje přednosti, jezdit po lajně nahoru dolů, a nedělat kličky navíc. Nějaký balón také zkazím, všichni v Hoffenheimu ale oceňují, že na trávníku hraju zodpovědně a nechám tam všechno. I trenér mi zatím dokáže odpustit, když se něco nepovede. Každý by měl dělat to, co umí a nepouštět se do věcí, které mu nejdou. Mrzí mě ale, že pořád čekám na gól.

Je Julian Nagelsmann hodně přísný?

Je, ale také spravedlivý. Zkritizuje mě třeba za špatnou finální fázi, ale ofenzívním borcům, jako jsou třeba Kramarič nebo Wagner, zase vynadá za to, když vypustí nějaký sprint nebo se nevracejí. Občas je také nepostaví.

Reklama

Související témata: