Hlavní obsah

Bayern Mnichov - Mohuč 4:0Bayern porazil jasně Mohuč, Brémy nestačily na Schalke

Aktualizováno

Mistrovský Bayern Mnichov bez potíží porazil ve čtvrtém kole německé fotbalové ligy Mohuč 4:0. Dva góly vstřelil polský kanonýr Robert Lewandowski, který stylově oslavil jubilejní 100. ligový zápas v dresu Bayernu. Za tu dobu nastřílel 82 branek. Brémy s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem v sestavě podlehly Schalke 1:2 a stále čekají na první výhru v sezoně.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu z výhry nad Mohučí.

Článek

Mohuč sice dokázala v předchozích dvou sezonách na hřišti Bayernu bodovat, dnes však tahala od počátku za kratší konec. V 11. minutě po Kimmichově přihrávce vystřelil Müller a jeho střelu za Adlerova záda lehce tečoval Robben.

Nizozemský reprezentant navíc v 23. minutě přidal po další Kimmichově asistenci druhou, pro něj trochu netypickou branku. Adlera totiž přeloboval pravou nohou, jíž vstřelil bundesligový gól poprvé od února 2015.

V druhém poločase přišel čas Lewandowského, který zužitkoval centry Müllera i Kimmicha. Druhý jmenovaný se stal prvním obráncem Bayernu se třemi gólovými přihrávkami v zápase od roku 2010, kdy se to podařilo Danijelu Pranjičovi.

Ve dvacáté minutě utkání Brém se Schalke skončila Augustinssonova hlavička na tyči a z dorážky otevřel skóre ve prospěch Brém Sané. Hned vzápětí ale překonal brankáře Pavlenku spoluhráč Veljkovič, který navíc inkasoval úder do hlavy od Saného. Obrat dokonal v 83. minutě po Caligiuriho rohovém kopu nedůsledně střežený Goretzka. Werder má na kontě stále jediný bod, naopak Schalke vyhrálo tři ze čtyř utkání.

"Jsme zklamaní, protože takový zápas samozřejmě nesmíme ztratit. Zápas měl neskutečně nešťastný průběh. Odehráli jsme dobrý duel proti silnému protivníkovi, ale musíme za tu námahu získat nějakou odměnu," řekl po zápase trenér Werderu Alexander Nouri.

Kromě prohry jej mrzelo též zranění útočníka Maxe Kruseho, který musel být v 19. minutě vystřídán po zákroku Thila Kehrera. Vyšetření odhalilo zlomeninu klíční kosti, kvůli které může Brémám důležitý forvard chybět osm týdnů.

Za Lipsko se prosadil Werner

Lipsko se dostalo do vedení v 17. minutě, když se po Bernardově přihrávce prosadil Werner. Pro teprve jednadvacetiletého útočníka to byl už čtvrtý zásah v sezoně. O chvíli později ale kopali hosté po Bernardově faulu penaltu, kterou s přehledem proměnil Hazard.

Remízový stav ale dlouho nevydržel, neboť se po Keitově přihrávce s míčem efektně otočil Augustin a přesně zakončil. Ani tentokrát si ale vicemistr náskok nepohlídal a po hodině hry povedenou střelou ze střední vzdálenosti na 2:2 vyrovnal Stindl. V závěru muselo navíc Lipsko dohrávat v deseti, neboť byl za ostrý zákrok vyloučen Keita.

Augsburg ukončil sérii pěti proher s Frankfurtem, když na jeho hřišti zvítězil 2:1. Záložník Jan Morávek sledoval vítězství svého týmu z lavičky. Wolfsburg bez zraněného kanonýra Maria Gómeze prohrál ve Stuttgartu 0:1 po gólu Akola ze 42. minuty.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 4:0
(50. a 77. Lewandowski, 11. Müller, 23. Robben)
Brémy - Schalke 1:2
(20. Sané - 22. vlastní Veljkovič, 83. Goretzka)
Eintracht Frankfurt - Augsburg 1:2
(79. Jovič - 20. Max, 77. Caiuby)
Stuttgart - Wolfsburg 1:0
(42. Akolo)
Lipsko - Mönchengladbach 2:2
17. Werner, 31. Augustin - 25. Hazard z pen., 61. Stindl).

Reklama

Související témata: