Hlavní obsah

Vykašlal se na fair play a skóroval. Soupeři se omluvil až po utkání

Na fair play zapomeňte! Hlavní jsou body. Ve třetí německé lize málem došlo na pěsti. Fotbalisté Jeny totiž v utkání s Meppenem skórovali ve chvíli, kdy hosté přestali hrát kvůli zranění jednoho ze soupeřů. Jena snížila na 1:2 a nakonec brala bod po remíze 2:2. „Chápu, že jsou hráči soupeře naštvaní. Neviděl jsem, že jeden z hráčů leží," hájil se Sören Eismann, autor zmíněného gólu. Po utkání se pak soupeři omluvil, na výsledku už se ale nic měnit nebude.

Foto: Sport.cz

Rozhodčí ve třetí německé lize nepřerušil hru a sporný gól platil (ilustrační foto)

Článek

Meppen vedl na hřišti Jeny 2:0 a zdálo se, že bez nervů získá tři body. Jenže takřka po hodině hry atmosféra pořádně zhoustla. Po jednom ze soubojů totiž zůstal na hřišti ležet domácí hráč a Nico Granatowski z Meppenu ukazoval rozhodčímu, že by měl přerušit hru. Jenže to se nestalo. K míči se dostal Eismann a k překvapení všech na trávníku vyrazil k brance hostů a skóroval.

Fotbalisté nevěřili vlastním očím a vydali se protestovat směrem k sudímu, další doráželi na střelce gólů, nemohli pochopit, jak se zachoval. Emoce na hřišti tryskaly, ale sudí branku uznal a po pětiminutové prodlevě se hrálo dál.

Vrcholem zmaru byl pro tým Meppenu fakt, že devět minut před koncem vyrovnal na konečných 2:2 opět Eismann. „Nemám slov, sport tady prohrál," ulevil si jen trenér hostů Christian Neidhart. Jeho svěřenci koncovku zápasu neunesli, když viděli tři žluté a jednu červenou kartu.

Nejásal ani kouč Jeny Mark Zimmermann.„Nejsem na tu situaci hrdý, i když ji nemohu posoudit přesně, protože z lavičky můžete něco vidět jinak, než když jste přímo na hřišti. Je pravda, že ta situace výrazně ovlivnila hru," doplnil trenér Jeny.

Následně se ale Eismann rozhodl za svůj počin omluvit. "Měl jsem tu scénu před očima znovu a znovu, celou noc. Když vidím tu reakci soupeře, dokážu ji pochopit. Já jsem se rozhodl ve zlomku sekundy, rozhodčí hru nepřerušil," snažil se najít vysvětlení pro své počínání i s odstupem času. "Ale samozřejmě bych se chtěl za všechno omluvit. Každý, kdo mě zná, tak ví, že nehraju nefér a tahle situace mě mrzí. Chtěl bych se za své chování omluvit," opakoval.

Klub FC Carl Zeiss Jena se následně na svých internetových stránkách za vše soupeři omluvil.

Reklama

Související témata: