Hlavní obsah

Po pařížském propadáku konec! Ancelotti už není koučem Bayernu

Události nabraly očekávaný rychlý spád. Trenér Carlo Ancelotti po středeční porážce 0:3 v Paříži v Lize mistrů skončil u fotbalistů Bayernu Mnichov. Tým zatím povede asistent Willy Sagnol, bývalý slavný hráč bavorského klubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trenér Carlo Ancelotti na lavičce Bayernu skončilVideo: sntv

 
Článek

Mnichovští šéfové po středečním večerním nezdaru rázně mluvili o tom, že chtějí analýzu toho, co se v Bayernu děje. Hráči se nehrnuli do gest podpory trenéra. Dnes už jsou bez něj. Podle ESPN Ancelotti nabídl rezignaci a vedení klubu ji dnes přijalo. Ale Ital by zřejmě skončil i bez rezignace...

"V Bayernu to bublá už dlouho. To je jasné," poznamenal z pozice experta TV Sky slavný Lothar Matthäus k situaci v klubu. Italova pozice byla neudržitelná. "Franck Ribéry nebyl nasazen do týmu v Paříži, ve Francii. Vztah mezi ním a Ancelottim už nemůže být opraven," soudil dále Matthäus.

Ancelotti nedokázal ukormidlovat tým hvězd. "Neodpovídám na tuhle otázku," reagoval po prohře v Paříži Robben vyhýbavě na dotaz, zda stojí za trenérem. Zjevně mu koučova přítomnost nebyla po chuti. A Francouz Ribéry podle všeho už vůbec nebyl nadšen.

Ani jeden z matadorů se včera nedostal do základní sestavy. Robben naskočil až na posledních 20 minut, když už při třígólovém manku bylo jasné že Bayern na body nedosáhne.

"Nevidím žádnou koncepci," soudil další z expertů Oliver Kahn v komentáři k výkonu Bayernu.

Výkony bavorského týmu nebyly v poslední době zářivé. Boj o první místo v základní skupině LM tým nezvládl. Inkasoval už ve druhé minutě a pak se mu nedařilo zastavovat brejky soupeře. Po páteční domácí bundesligové ztrátě s Wolfsburgem (2:2) tak přišla další pohroma.

Dosavadní asistent Ancelottiho Sagnol byl do trenérského týmu Bayernu na přání klubových šéfů zařazen v létě. Mezi roky 2014 - 16 vedl Bordeaux. Bundesligového rekordmana povede poprvé v sobotním ligovém utkání na hřišti Herthy.

Osmapadesátiletý Ancelotti trénoval Bayern od loňského odchodu Pepa Guardioly do Manchesteru City. V premiérové sezóně dovedl mnichovský velkolub k mistrovskému titulu, v aktuálním ročníku však doplatil na horší start.

V úvodních šesti ligových kolech Bayern jednou prohrál a jednou remizoval a v tabulce je třetí s odstupem tří bodů za vedoucím Dortmundem. Středeční porážka v Paříži byla pro klub nejvyšší v základní skupině Ligy mistrů po 21 letech.

Reklama