Hlavní obsah

Trapná komedie! Trenérovi hrozí za teatrální pád trest

Berlín/Praha

Slušnou dávku hereckého talentu předvedl ve středečním osmifinálovém utkání Německého poháru Heiko Herrlich. Kouč fotbalistů Leverkusenu v duelu s Mönchengladbachem (1:0) teatrálně upadl po lehkém kontaktu se záložníkem soupeře Denisem Zakariou, který si přiběhl za postranní čáru pro míč. Incident vyvolal bouřlivé reakce a Herrlichovi hrozí disciplinární trest.

Teatrální vystoupení trenéra Herrlicha

 
Článek

Za stavu 1:0 pro hosty v 75. minutě zápasu Zakaria pospíchal do zámezí u lavičky  Leverkusenu pro míč, aby jej vhodil do hry. V tu chvíli se mu trenér soupeře připletl do cesty. Rodák ze Zairu se švýcarským pasem se ho při obíhání jen lehce dotkl, avšak téměř 190 cm vysoký Herrlich situaci přifilmoval a teatrálně se skácel na zem.

Domácí hráče i fanoušky „divadlo" kouče hostí se zjevnou snahou o zdržování hry rozzlobilo, a přestože se bývalý útočník Leverkusenu i německé reprezentace po zápase za své jednání omluvil, disciplinární komise si ho předvolala, aby své extempore vysvětlil. Rozhodnutí má padnout po Novém roce, Herrlichovi hrozí finanční postih.

Reklama

Související témata: