Hlavní obsah

Divočina v Německu! Rekord podle videa, finále proti svým a rvačka v ochozech

Gelsenkirchen

Nevšední dny s videem v německém fotbale pokračují. Nejprve se v ligovém duelu mezi Mohučí a Freiburgem vraceli hráči z šatny na hřiště, aby došlo k exekuci dodatečně nařízené penalty. Teď pro změnu videorozhodčí zaúřadoval v semifinálovém duelu poháru Schalke 04 - Frankfurt (0:1). Hostující Fernandes byl vyloučen po rekordních 33 vteřinách pobytu na hřišti poté, co bylo udělení žluté karty změněno rovnou na červenou. V přiloženém videu se můžete podívat na sestřih dramatického duelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sudí v semifinále německé pohárové soutěže udělil červenou kartu na základě videaVideo: sntv

 
Článek

Paradoxní konstelace. S fotbalisty Bayernu Mnichov se o Německý pohár utká Eintracht Frankfurt vedený trenérem Nikem Kovačem, který po sezóně převezme právě bavorský velkoklub. Chorvatský kouč dovedl Orly do finále podruhé za sebou, tentokrát po vítězství 1:0 na hřišti Schalke 04.

Hosté těsně vedení udrželi, přestože závěrečných devět minut hráli bez vyloučeného Gelsona Fernandese.

Švýcar nastoupil v 78. minutě a vzápětí fauloval Leona Goretzku. Rozhodčí Robert Hartmann nejprve tasil jen žlutou kartu, ale dostal do sluchátka echo, že zákrok 31letého rodáka z Kapverd byl tvrdší.

Po přezkoumání u obrazovky se pak sudí opravil a ukázal hříšníkovi rovnou červenou. Fernandes tak mazal do šatny jen 33 sekund od chvíle, kdy přišel do hry, čímž v Německu stanovil nový rekord. Dosud ho držel Marcel Titsch-Rivero, který byl v roce 2011 v ligovém zápase proti Dortmundu vykázán po 43 sekundách. Zajímavé je, že byl rovněž hráčem Frankfurtu.

Středeční semifinále v Gelsenkirchenu mělo ještě neblahou dohru. Příznivci obou klubů se po zápase porvali rovnou v ochozech a zasahovat museli policejní těžkooděnci.

Finále se uskuteční 19. května v Berlíně. Před rokem Eintracht závěrečný souboj o trofej prohrál s Dortmundem.

Reklama

Související témata: