Hlavní obsah

Frýdek se nediví, že fanoušci Sparty pískají. Útok na titul přesto nepovažuje za troufalost

Praha

Výsledky v přípravě si za rámeček nedají. Ze sedmi zápasů jen dva vyhráli, nestačili ani na druholigové České Budějovice. Mizérii podtrhli porážkou s polským Lubinem (1:2) v domácí generálce na sezónu, za niž byli odměněni pískotem fanoušků. „Reakce diváků nás mrzí, ale není se čemu divit, protože jsme prohráli. Já ale doufám, že proti Opavě už bude zápas vítězný a začneme sezónu dobře,“ věří obránce Martin Frýdek (26), který asistoval u jediného Rističova gólu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty (vlevo) a Lukasz Janoszka z Lubinu.

Článek
Fotogalerie

Příprava se vám nedařila, teď přišla i domácí porážka v generálce.

Výsledek je zklamání, chtěli jsme vyhrát. Je vidět, že nás trápí koncovka. I já měl šanci, vytvořili jsme si několik dalších. Jenže finální fáze nám vázne, velmi nás trápí. To je teď náš největší problém.

Diváci žasli, že třeba po jedné standardce dokážete trefit hned třikrát brankovou konstrukci, přesto míč do sítě nedopravíte.

Úsměvné, až smutné... Bohužel nemůžeme pomalu skoro z ničeho dát gól. Musíme se v zakončení zlepšit a víc se na něj soustředit.

Sparta spřádá plány na novou sezónu. Není za daného stavu příliš troufalé mluvit o titulu?

Cíl je jasný - vyhrávat každý zápas. Pořád jsme Sparta, pořád bychom měli pomýšlet na titul. Takže bych neřekl, že troufalé.

Jenže ze sedmi zápasů jste v létě hned čtyři prohráli. Neleží na mužstvu deka z minulé sezóny, v níž jste skončili v lize až pátí?

Víme, že jsme neměli dobrou sezónu. Neřekl bych ale, že nás svazuje nervozita. Je před námi nová sezóna a my ji chceme začít vítězně. Minulou se proto snažíme hodit za hlavu. Myslím, že jsme ji i za hlavu hodili. Teď ji musíme napravit.

Reklama

Související témata: