Hlavní obsah

Příbram - Teplice 1:1Nováček bavil u Litavky ofenzívním fotbalem, o výhru ho připravil Žitný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Květ 1 : 0
47. Žitný 1 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Prvoligový nováček z Příbrami v úvodním kole nové sezóny na vítězství nedosáhl. Nad fotbalisty Teplic sice v sobotu vedl po krásné dalekonosné ráně Květa, na konečných 1:1 ale krátce po změně stran srovnal Žitný.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Teplický Admir Ljevakovič (vlevo) stíhá příbramského Jana Matouška v utkání úvodního kola nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Středočeši bavili od úvodního hvizdu skoro čtyři tisíce diváků v hledišti ofenzivním fotbalem. Už ve druhé minutě Matoušek uvolnil Hlúpika, který ale minul bránu. Další slibné akce sice domácí nedotáhli, přesto v 17. minutě poprvé jásali. Král fauloval za cenu žluté karty Slepičku, míč si postavil Květ a bombou z dobrých čtyřiceti metrů propálil Diviše. Slavil tak premiérový zásah v nejvyšší soutěži, i když si teplický gólman na míč sáhl.

Až poté se dostali ke slovu hosté. Pěknou kombinaci zakončoval zpoza šestnáctky Hora, ale Švenger balón vyrazil stejně jako o chvíli později po střele Kučery. Nadále však hrozili hlavně Středočeši, kteří výtečně kombinovali a vytvářeli si šance. Květ další tvrdou ranou mohl přidat druhý gól, bránu ale tentokrát přestřelil. Problémy dělal soupeři i rychlonohý Matoušek. Jednou ho z úhlu vychytal Diviš, poté dvacetiletý mladík utekl v souboji jeden na jednoho Královi, jenže tváří v tvář brankáři střílel hodně nepřesně.

Fanoušci vyprovodili příbramské hráče do kabin potleskem a těšili se na další góly v teplické síti. Jenže úvod druhého poločasu je šokoval. Vaněček elegantní patičkou prostrčil míč Žitnému, který po zemi k tyči srovnal na 1:1. Stejný hráč pak mohl dokonce dokonat obrat, o kousek však minul levou tyč.

Oba týmy se v dalším průběhu zápasu snažily strhnout vedení na svoji stranu, ani jednomu z nich se to ale nepodařilo. Velkou příležitost měl Slepička, jenže jeho hlavičku bravurně vytáhl Diviš. Na druhé straně zase vytěsnil Švenger ránu Trubače.

1. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 17. Květ - 47. Žitný. Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Kříž. ŽK: Nový, Kilián, Tregler - Král, Žitný. Diváci: 3758
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Kilián, Květ (78. Grajciar) - Hlúpik (72. Katidis), Matoušek (85. Průcha), Fantiš - Slepička. Trenér: Csaplár.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Hošek, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Moulis (72. Trubač), Hora, Žitný (85. Shejbal) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: