Hlavní obsah

Sparta se Ščasným má druhou výhru, Jablonec bez bodu. Teplice rozdrtily Duklu

Aktualizováno

Poprvé po čtyřech letech vyhráli dva úvodní zápasy. Fotbalisté pražské Sparty zvítězili při obnovené trenérské premiéře Zdeňka Ščasného v duelu 2. kola Fortuna ligy v Jablonci 2:1. Zatímco Letenští jsou v tabulce druzí za Slavií, Jablonec zůstává bez bodu. První nedělní duel přinesl hned sedm branek, Teplice si podaly Duklu a vyhrály vysoko 5:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný oslavuje vítězství v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Od Sparty ke Spartě, mohou si říci v Jablonci. Loni v říjnovém 11. kole s ní doma prohráli a od té doby na vlastním trávníku získali 23 bodů z 27 možných. Teď jim radost překazili zase Letenští, kteří zvítězili 2:1. Sparta poprvé od sezóny 2014/15 pod vedením kouče Lavičky vyhrála obě dvě úvodní kola.

Vítězný návrat na lavičku tak oslavil sportovní ředitel Ščasný, který jako dočasné řešení nahradil kouče Hapala. Jeho předchůdce byl odvolán v pátek den po porážce 0:2 se Suboticou.

Po neděli tedy platí, že Sparta prohrála jediné z posledních 15 ligových utkání s Jabloncem a pět z posledních šesti vyhrála.

Teplice na úvod ligy remizovaly 1:1 v Příbrami, Dukla při soutěžním debutu trenéra Drska zahájila sezónu domácí prohrou 1:3 s mistrovskou Plzní. Stínadla byla svědkem jednostranné partie. Severočeši byli jasně lepší, Pražané dvakrát korigovali skóre až za stavu 4:0, respektive 5:1. Po dvou gólech vstřelili Vaněček a Hora.

Program 2. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Olomouc 0:4
Sobota
Příbram - Bohemians 4:2
Slovácko - Ostrava 2:1
Opava - Zlín 1:2 (v Brně)
Slavia - Karviná 4:0
Neděle
Teplice - Dukla 5:2
Branky: 19. a 80. Vaněček, 50. a 56. Hora, 38. Vondrášek - 66. Schranz, 89. Holík.
Jablonec - Sparta 1:2
Branky: 88. Lischka - 53. Kanga, 69. Vukadinovič.
Pondělí
18:00 Plzeň - Liberec

Reklama