Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 1:1Ostrava s Teplicemi jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Rajtoral 1 : 0
31. Fenin 1 : 1

Nerozhodně 1:1 skončil sobotní zápas fotbalistů Ostravy a Teplic. Zajímavý zápas měl lépe rozehraný Baník, ale po Rajtoralově gólu těsné vedení neudržel a nevyužil ani závěrečnou přesilovku po vyloučení hostujícího stopera Lukáše. Ostravané přesto prodloužili svou šňůru neporazitelnosti na pět utkání.

Článek

Fotbal v podání obou týmů na Bazalech nenudil a Ostrava i Teplice potvrdily, že momentálně je jim bližší ofenziva. Baník opanoval začátek. Hlavně Rajtoral na pravé straně po dvougólové vzpruze z Českých Budějovic hýřil aktivitou a několikrát nebezpečně zatáhl míč, ale první hrozbu směrem k Poštulkovi vyslal Bystroň, který po Markově narážečce levačkou bez přípravy vypálil vedle.

Zle bylo s Teplicemi po čtvrthodině. Mela v jejich pokutovém území vyústila v sérii nevypočitatelných odrazů a po tom posledním musel gólmana Poštulku na brankové čáře zastoupit Sabou. Počáteční tlak domácí přece přetavili v gól a byl u toho opět Rajtoral, který měl před opuštěnou brankou lehkou úlohu. Metelkova zblokovaná rána přeletěla vybíhajícího Poštulku a střelec míč z kroku zavěsil pod břevno.

Chuť do hry tím ale soupeři nevzal. Teplice zpřesnily přechodovou fázi a efekt se mohl dostavit už ve 23. minutě, kdy Feninův volej se štěstím vyrazil Raška. Reparát však teplický útočník složil na výbornou. V 31. minutě míč propadl ostravskou obranou a Fenin z hloubi pokutového území podél Rašky vyrovnal.

Předností Severočechů jsou i standardní situace. Domácí se o tom málem bolestně přesvědčili v 61. minutě, ale Lukášovu hlavička dělily od sítě snad jen milimetry. V posledních dvaceti minutách zápas gradoval. Diváky nejprve rozpálil rozhodčí Kocián, který v 70. minutě neuznal Klimplovu trefu pro předchozí hraní rukou. Další vzruch přinesl náhradník Žůrek. Jeho rychlé nohy rozhýbaly zadní teplickou linii a i díky Žůrkovi se během dvou minut vyfauloval stoper Lukáš. Nejprve ho sudí napomenul za protesty, vzápětí teplický bek zkosil unikajícího Žůrka a musel do sprch.

Domácí kouč Večeřa chtěl jednoznačně vyhrát. Krátkou přesilovku domácí odehráli v totální ofenzivě, se třemi klasickými hroty a jen třemi zadáky, ale konsolidovaná teplická obrana jim v podstatě nic nedovolila. Velká územní převaha Ostravy už žádnou změnu skóre nepřinesla.

Baník Ostrava - Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 17. Rajtoral - 31. Fenin. Rozhodčí: Kocián - Chytil, Večeřa. ŽK: Besta, Metelka, Klimpl - Lukáš, Poštulka. ČK: 77. Lukáš. Diváci: 5247.
Ostrava: Raška - Marek, Klimpl, Besta, Čoupek (85. Slončík) - Rajtoral (63. Varadi), Bystroň, Lukeš, Metelka - Střihavka, Mičola (71. Žůrek). Trenér: Večeřa.
Teplice: Poštulka - Valenta, Lukáš, Hunal, Klein - Doležal, Sabou, Dort, Jirsák (82. Štohanzl) - Fenin (88. Kroupa), Džeko (87. Szabo). Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: