Hlavní obsah

Mistr dostal v pohárovém testu nařezáno. Na Evropu jsme připraveni, hlásí sešívaní

Praha

V půli září vstoupí na evropskou scénu. Plzeň rozehraje Ligu mistrů, Slavia zase Evropskou ligu. Krátce po losu základních skupin se čeští giganti střetli ve šlágru fotbalové ligy. Pohárový test dopadl jednoznačně, v Edenu koncertovali červenobílí, mistra rozstříleli 4:0. Byť výsledek zkresluje, že Západočeši hráli větší část zápasu bez vyloučeného Hubníka, můžou sešívaní hlásit: Na Evropu jsme připraveni.

Když takový způsob hry udržíme nebo zdokonalíme, můžeme uspět v Evropě, říká trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek

Hráči Slavie slaví, pokořili Plzeň

Hráči Plzně po debaklu v Edenu

„S Plzní jsou to evropské zápasy. Chce pořád hrát, za výsledky stojí spousta práce a úsilí. Když předvedeme takový způsob hry, jakým jsme se proti Viktorii prezentovali, jsme schopní hrát v Evropě," rozplýval se trenér Jindřich Trpišovský.

Mnohonásobně vyšší finanční možnosti proti Plzni společně s rozumným posilováním a jasnou herní strategií se v Edenu začínají projevovat. Podzimní Slavia dokazuje, že může Viktorii sesadit po letech z pozice nejúspěšnějšího tuzemského týmu. A navrch prorazit i v Evropě. „Ukázalo se, že když budeme na sebe nároční, můžeme být úspěšní. Cesta vede jen přes náročnost," podotkl Trpišovský.

Varování před Ligou mistrů

Zatímco jeho tým se jasným triumfem na boje v základní skupině skvěle naladil, viktoriánům před střety s Realem Madrid, AS Řím a CSKA Moskva vyslal negativní signál. „Směrem k Lize mistrů je vysoká prohra varování. Čeká nás tam podobný důraz, bouřlivé prostředí," konstatoval kouč Pavel Vrba. „Slavia byla přímočařejší, silovější, důraznější. To rozhodlo," uznal trenér Viktorie.

Západočeši na podzim poprvé klopýtli, zato pořádně. Směrem k lize ale v sobotním výsledku ani jedna strana nevidí nic zásadního. „Je odehráno sedm kol. Získali jsme jen tři body, byť s těžkým soupeřem. Důležité je, že nám Plzeň neodskočila. Ale vzhledem k tabulce jde o jedno malé vítězství ve strašně dlouhé válce, co nás čeká," řekl Trpišovský.

Uvidíme, kdo dostane další facku

„S nadstavbovou částí zbývá ještě nějakých osmadvacet kol, ve hře je spousta bodů. Jednou dostane facku Slavia od Jablonce, podruhé my od Slavie. Těžko se dalo očekávat, že se nám opět podaří odehrát podzim bez porážky nebo téměř bez ztráty bodu jako loni. Naši soupeři mají svou kvalitu, Slavia ji prokázala. Uvidíme, kdo dostane další facku," prohlásil Vrba.

Západočeši si v bouřícím Edenu nevytvořili vyloženou šanci. V první půli zahrozili párkrát po akcích ze stran, finále ale nezvládli. Po přestávce se v ofenzívě vůbec neprosadili, poprvé vystřelili na branku Slavie v 87. minutě.

„Že jsme neměli šance? Tak si zkuste hrát o deseti a běhat bez míče... Těžko jsme se mohli k něčemu dostat. Souhlasím, dostali jsme pořádnou facku, ale jedeme dál. Nebudeme se první porážkou v lize dalekosáhle zaobírat, budeme se dívat především dopředu, k dalším zápasům," zdůraznil obránce Radim Řezník.

Reklama