Hlavní obsah

Slavia zářila, tepličtí matadoři byli naštvaní

TEPLICE

Zatímco slávisté zářili při odchodu do šaten jako sluníčka, tepličtí fotbalisté odcházeli se sklopenými hlavami a někteří rudí vzteky. "Chtěli jsme se dotáhnout na špičku, ale takhle se o přední příčky nehraje. Slavii tam spadlo všechno, pětkrát vystřelila a dala čtyři góly a bylo po zápase. Nám se neujalo nic," lamentoval kapitán domácích Jiří Sabou.

Článek

"Slavia vystřelila pětkrát a dala čtyři góly, ale zápas jsme si prohráli sami herní nedisciplinovaností v první půli. Výsledek 2:4 vypadá kosmeticky lépe než hrozivých 0:4, ale v podstatě nic neřeší. Navíc mě mrzí, že takhle důležitý zápas nepíská zkušenější rozhodčí. Mám to v sobě a musím to říci, že paní Damková zápas nezvládla, chvílemi na obě strany. Před čtvrtým gólem mohli slávisté zakopnout míč, na trávníku ležel náš Valenta, ale to ať posoudí sami. Mám na stehně tržnou ránu od Dočkalovy kopačky, což nemohlo být kolenem, ale přímým zásahem špunty," zlobil se Tomáš Hunal.

Martin Fenin zmírnil teplický debakl prvním gólem domácích. "Čtvrtá branka v sezóně je solidní účet, ale žádnou radost z ní nemám. Jediné pozitivum bylo v tom, že jsme se úplně nepoložili a dřeli jsme až do konce. Zvrátit takhle nepříznivý průběh však nebylo v našich silách. Slávisté i v závěru hrozili z brejků a báli jsme se,aby to nedopadlo ještě hůř. Proměnu oproti zápasu s Libercem, který jsme vyhráli 3:0, vidím především v naší střelecké produktivitě. Boj o Pohár UEFA nevzdáváme, i když nám mnozí přestanou věřit," řekl Fenin.

"Jsem rád, že se to konečně povedlo a dal jsem gól. Při tom prvním jsem byl hned rozhodnutý pálit na bránu. Když skončil míč v síti, měl jsem zvláštní pocity ani jsem se pořádně neradoval. Ten druhý jsem si už vychutnal. Přitom jsem perfektní centr Bořka Dočkala jen chtěl usměrnit na bránu, ale vysocí domácí stopeři mě nechali volného," užíval si svoje dvě premiérové ligové trefy Michal Švec. Dočkal se až ve svojí třetí sezóně. "Tyhle tři body jsou pro nás moc důležité. Zase máme blíž k titulu," dodal devatenáctiletý slávistický záložník.

O rok mladší Bořek Dočkal se dostává na trávník v lize sporadicky. V pondělí ale vytvořil při neúčasti Jarolíma a Hrdličky se Švecem výbornou středovou dvojici. "Šlo nám to. Michal hru dirigoval. Na jeho druhý gól jsem mu poslal centr z rohu na přední tyč. Při tom mém jsem dostal míč od Krajčíka, špatně jsem si ho zpracoval, ale on se ke mně vrátil a pak už jsem to prostřelil. O tom, že na trávníku ležel domácí Valenta, jsem nevěděl. Ani Krajčík asi nekoukal dozadu, ale šel s míčem na bránu. A že si stěžoval Hunal? Šli jsme do toho stejně, nevím, jestli a kam jsem ho trefil. Vyhráli jsme v Teplicích, s tím jsme sem jeli a teď jsme druzí," dodal Dočkal.

Reklama

Související témata: