Hlavní obsah

Jsme silnější než na jaře, věří bývalý sparťan v pátém derby za Slavii bez prohry

Praha

Měli namále. Prohrávali o tři branky po poločase, nakonec však fotbalisté Slavie dokázali v jarním třaskavém duelu na Spartě vyrovnat (3:3) a prodloužit sérii neporazitelnosti v derby dvou nejslavnějších českých klubů už na čtyři zápasy. U všech byl v základní sestavě Josef Hušbauer, který v lednu 2016 zamířil do Edenu právě z Letné.

Podle bodů a podle tabulky jsme v derby favority a věříme si, říká Josef HušbauerVideo: Sport.cz

 
Článek

Během kariéry už jste do nejslavnějšího zápasu historie českého fotbalu naskočil třináctkrát. Má pro vás souboj s odvěkým klubovým rivalem stále mimořádný náboj?

Rozhodně! Jde o výjimečný zápas. Vždyť souboj Slavie se Spartou vždy byl a stále je v tuzemských poměrech svátkem fotbalu. Platí to pro hráče stejně jako fanoušky.

Experti považují za favorita nedělního souboje Slavii s ohledem na formu obou klubů v posledních týdnech. Jak vnímáte aktuální výkonnost Sparty?

Přestože prohrála tři z minulých čtyř zápasů, všichni víme, že doma je Sparta velice silná. Na Letné se jí dlouhodobě daří, vždyť tam neprohrála šestnáct utkání v řadě. Velice nebezpečný je Tetteh, svým silovým pojetím, má dobrou formu. Nebezpeční jsou i další hráči, zejména v ofenzivě má Sparta kvalitu. Ale i tak si myslím, že nastoupíme k utkání jako favorité. Roli přijímáme. Na hřišti chceme ukázat, že máme sílu a pozice favorita je oprávněná.

Naskočil jste do všech čtyř minulých ligových derby se Spartou, kdy Slavia neokusila hořkost porážky. Nahrává aktuální rozložení sil šanci na překonání série čtyř úspěšných derby v řadě, která jste zažil ještě v dresu Sparty?

Uvědomujeme si, že poslední vzájemné zápasy byly z naší strany lepší. A doufám, že na ně navážeme i v neděli. Zejména doma jsme vždy předváděli dobrý fotbal. Ani duely na Letné nebyly z naší strany špatné. Tedy samozřejmě kromě prvního poločasu jarního souboje.

Ještě v 70. minutě jste prohrávali o tři branky a nezdálo se, že budete na Letné bodovat. Ale nakonec souboj skončil nerozhodně.

Do přestávky jsme byli fakt špatní, nedařilo se nám. Jsem si jistý, že jsme se poučili a budeme schopní navázat na druhý poločas jarního derby. Navíc jsem přesvědčený, že jsme silnější než na jaře.

Reklama