Hlavní obsah

Brankář Slavie Kozáčik se prý trenérům v Leedsu líbil

PRAHA

S dobrými pocity se vrátil ze čtyřdenních testů v anglickém druholigovém týmu Leeds United brankář fotbalové Slavie Praha Matúš Kozáčik. Připravoval se tam společně s prvním mužstvem a podle jeho slov byli tamní trenéři s jeho gólmanským uměním spokojeni.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Matúš Kozáčik

Článek

V rozhovoru s ČTK se Kozáčik nechal slyšet, že v případě zajímavé nabídky by se ostrovnímu angažmá nebránil. "Myslím, že to dopadlo dobře. Byli se mnou spokojeni a chtěli, abych ještě o nastávajícím víkendu absolvoval jeden přípravný zápas. Já mám ale v plánu jeden malý chirurgický zákrok, takže tam nebudu," řekl bez bližších podrobností Kozáčik, který dvakrát trénoval s celým týmem a jednu jednotku absolvoval sólově s trenérem brankářů.

O tom, zda do Anglie odejde, je prý předčasné mluvit. "To teď neřeším. Až bude něco konkrétnějšího, tak se uvidí. Když Leeds nabídne dobré podmínky, tak si myslím, že bych to zkusil. Byla by to dobrá perspektiva, zase bych se posunul o krůček kupředu. Anglie mě velmi láká," dodal dvaadvacetiletý gólman, který si před čtrnácti dny odbyl premiéru v dresu slovenské reprezentace.

Kozáčik přišel do Slavie před čtyřmi lety z Košic a o rok později se propracoval na post brankářské jedničky. Na kontě má 54 ligových startů, v této sezóně nastoupil v patnácti zápasech a patřil k oporám momentálně druhého týmu české ligy.

Leeds United si v roce 2001 zahrál v semifinále Ligy mistrů, ale po ekonomických potížích následoval v sezoně 2003/04 pád do druhé ligy, v níž je v současnosti druhý od konce.

Reklama

Související témata: