Hlavní obsah

Třetí posila pro Slavii! Český David Luiz našel cestu zpátky

Praha
Aktualizováno

Kdyby nezasáhla nepřízeň osudu, mohl od podzimu kopat za Girondins Bordeaux. Všechno však dopadlo jinak. Dvacetiletý stoper Alex Král se z Teplic vrací do fotbalové Slavie, odkud před dvěma lety odešel. Stává se tak po záložnících Lukáši Masopustovi a Petru Ševčíkovi třetí zimní posilou, na hostování opačným směrem míří útočník Jan Kuchta.

Foto: slavia.cz

Alex Král je po dvou letech znovu slávistou...

Článek

Před pár měsíci byl jednou nohou ve Francii, koncem roku se mezi zájemce o jeho služby zařadila také Sparta. Český David Luiz ovšem našel cestu zpátky do Edenu, kde podepsal smlouvu do 30. června 2023.

Dvacetiletý stoper Alex Král s týmem už ve čtvrtek odcestuje na kondiční soustředění do Španělska a součástí transferu je i hostování Jana Kuchty v Teplicích.

„Pocity jsou rozhodně pozitivní. Další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu jde také o velký závazek - ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou a potvrdit to," říká Král pro slávistický web.

„Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde ze svého mateřského klubu a po určité době se vrací," komentuje příchod reprezentanta do 21 let Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie. „Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší," dodává člen představenstva.

„Je pravda, že už při odchodu ze Slavie jsem přemýšlel, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit,“ líčí Král. V Teplicích získal cenné zkušenosti. „Musím říct, že umím odehrát víc postů. Kromě stopera a středního záložníka jsem hrál párkrát i na postu beka, takže si troufnu říct, že mám určitou univerzálnost, což je pro mě jen dobře."

Součástí přestupu je také hostování dalšího slávistického odchovance Jana Kuchty v Teplicích. „Jsem moc rád, že se povedlo na mou žádost ukončit hostování na Slovácku. Těším se do Teplic a věřím, že budu pravidelně nastupovat," těší se útočník. „Honza bude v Teplicích hostovat rok a půl bez opce na přestup," dodává Jan Nezmar.

"Měli jsme s trenérem o tohoto útočníka velký zájem a jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat, protože měl několik dalších nabídek. Věříme, že se mu bude u nás dařit," říká teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Reklama

Související témata: