Hlavní obsah

Jablonec - Chrudim 3:1Favorit zakončil Tipsport ligu výhrou, na Maltu však nepoletí

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce ani v závěrečném utkání Tipsport ligy neprohráli a se základní částí se rozloučili výhrou 3:1 nad druholigovou Chrudimí. Severočeský celek se sedmi body ovládl skupinu B a mohl by pomýšlet i na účast ve finálové části zimní soutěže na Maltě, té se však v předstihu vzdal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal.

Článek

Na Doležalovu úvodní branku dokázal ještě v prvním poločase odpovědět Kopecký, který tak jako jediný ve skupině překonal jabloneckou obranu. Po přestávce už dávali góly pouze Severočeši - vedení čtvrtému celku nejvyšší soutěže vrátil Ikaunieks a o třetí branku se postaral Chramosta.

Tým trenéra Petra Rady tak navázal na bezbrankovou remízu s Pardubicemi a výhru 1:0 nad Varnsdorfem. Se sedmi body by se Jablonec teoreticky mohl ucházet o místo na finálovém turnaji, ale ještě před začátkem tradiční zimní soutěže účast stejně jako Ostrava zamítl.

„Zajímavé utkání. Dali jsme první branku a možná se mohli dostat do většího vedení. Soupeř měl šance, které neproměnil, ale pak jsme dostali gól na 1:1. Do druhého poločasu jsme vyměnili prakticky celou sestavu a průběh byl skoro stejný, akorát jsme šance proměnili," hodnotí kouč Rada.

„V téhle fázi přípravy nám šlo hlavně o to, abychom kondičně měli všichni stejnou zátěž. Což zápas splnil. Tímto jsme turnaj uzavřeli a budeme se připravovat v Jablonci zase po kondiční stránce. Máme ještě dva zápasy ve středu a v neděli, v úterý pak odlétáme do Portugalska na herní soustředění," avizuje Rada.

Na Maltě se představí nejlepší tým základních skupin a doplní obhájce trofeje druholigové Brno, Mladou Boleslav a Slovan Bratislava. Na dosah mělo finálovou účast dosud stoprocentní Táborsko, v závěrečném utkání ve skupině ale podlehlo 0:1 Nitře. Nejblíž postupu je tak Hradec Králové, který zatím neztratil ani bod a ve středu zakonči skupinu proti Vlašimi.

Tipsport liga:
Skupina B (Xaverov):
Jablonec - Chrudim 3:1 (1:1)
Branky: 5. Doležal, 49. Ikaunieks, 66. Chramosta - 33. Kopecký.
Jablonec - I. poločas: Hanuš - Holeš, Kubista, Břečka, Peřina - Pleštil, Trávník, Hübschman, Kratochvíl, Jovovič - Doležal.
II. poločas: Hanuš - Jankovič, Hovorka, Štěpánek, Peřina - Janetzký, Považanec, Fábry, Breda - Chramosta, Ikaunieks. Trenér: Rada.
Pardubice - Varnsdorf 1:4 (0:0)
Tabulka skupiny B:
1.Jablonec32104:17
2.Varnsdorf21014:23
3.Pardubice30213:62
4.Chrudim20113:51
Skupina C (Brno-Líšeň)
Táborsko - Nitra 0:1 (0:1)
Tabulka skupiny C:
1.Táborsko32018:36
2.Brno32019:76
3.Nitra21012:33
4.Znojmo20023:90

Reklama