Hlavní obsah

Sparťan Sivok jedná o přestupu do italského Udine

PRAHA/BARCELONA

Tomáš Sivok zřejmě v nejbližší době odloží ve Spartě kapitánskou pásku a poprvé v kariéře okusí zahraniční angažmá. Třiadvacetiletý záložník vyjednává v Barceloně s vedením italského Udine, které mu nabídlo čtyřletou smlouvu. Nyní záleží na obou klubech, zda najdou společnou řeč v otázce výše přestupové částky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

"V poslední době se často spekulovalo o mém odchodu ze Sparty, ale až teď přišla opravdu konkrétní nabídka. Pochopitelně bych velmi rád v Udine hrál. Z jednání se zástupci klubu mám dobrý pocit. Vím, že dostanu velkou šanci. Jsem sparťan a sparťanem zůstanu. Chci však fotbalově dál růst," hlásil Sivok ze Španělska pro oficiální web Sparty.

Sivok absolvoval v úterý a ve středu sérii lékařských prohlídek a po jednání mezi hráčovým manažerem Davidem Nehodou a šéfem klubu Ginem Pozzim se na stole objevil návrh čtyřleté smlouvy. Italové současně Spartě nabídli konkrétní částku, kterou jsou za oporu Pražanů ochotni zaplatit.

Má Tomáš Sivok šanci prosadit se v italské lize?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Sparta, která si svého kapitána cení podle neoficiálních informací na 80 miliónů korun, je připravena s Italy jednat. "Nebráníme se jednání, Udinese je kvalitní klub. Tomáš projevil sám zájem o prestižní italskou ligu. Nutnou podmínkou je, aby nabídka byla dostatečně atraktivní i z pohledu Sparty," upozornil mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Udine v současnosti figuruje na 6. místě tabulky italské Serie A a je tak ve hře o účast v evropských pohárech. České stopy v severoitalském klubu v minulosti zanechal obránce Marek Jankulovski, který v roce 2005 zamířil do AC Milán.

Reklama

Související témata: