Hlavní obsah

Synové proti otcům. Frýdek lituje, že tátu nepotkal na hřišti

Praha

Mohou jen litovat, že na své tatíky nenarazí ještě přímo na trávníku. Sparta má momentálně hned dva záložníky, co zdědili fotbalové geny po svých otcích, kteří v minulosti také nosili rudý dres. A protože tátové trénují, narážejí na sebe jako soupeři. Frýdkové ve středečním přípravném duelu, Haškové hned v úvodním kole ligového jara.

Otcové a synové ve Spartě. Potatili se Martin Frýdek a Martin Hašek? Video: Sport.cz

 
Článek

Martin Frýdek v sestavě Sparty, Martin Frýdek na lavičce třetiligového Vltavínu. Utkání, v němž favorit zvítězil 5:0, mělo také punc rodinného duelu.

„Nenastoupil jsem proti tátovi poprvé. Už jednou jsme s nimi v přípravě hráli. Brali jsme zápas normálně a nic neřešili. Něco jiného by asi bylo, kdyby byl na hřišti," usmívá se šestadvacetiletý reprezentant, jako by litoval, že vicemistra Evropy z roku 1996 nemůže pořádně prohnat.

Sparta v přípravě porazila Vltavín 5:0Video: Sport.cz

„Před zápasem jsme se ani nijak nehecovali. Po něm mi říkal, že si pokecáme později," dodává synátor, jak vzájemné soupeření berou u Frýdků.

Derby proti zbytku rodiny

Mnohem prestižnější bude bitva Hašků. Syn Martin táhl na podzim v Ďolíčku káru nejen s tátou Martinem coby trenérem, ale také s mladším bratrem Filipem jako spoluhráčem. Teď se ale starší z bratrů vrátil na Letnou. A hned v prvním jarním kole Sparta přivítá právě Bohemku!

Martin Hašek má za sebou první zápas za SpartuVideo: Sport.cz

„Motivaci dostat se do sestavy bych měl stejnou, ať bychom hráli s kýmkoliv. Ale derby bude zajímavý zápas, na který se těším," avizuje syn již od svého návratu.

Kluci zdědili fotbalové předpoklady

Zajímavé je, že Zdeněk Ščasný ve Spartě před lety trénoval již Martina Haška staršího a teď má v kádru jeho syna. Stejně tak i v případě Martina Frýdka může doufat, že se sparťanské geny dědí.

„Začnu u Frýďase. Paradoxně je to trochu obráceně. Táta Frýdek byl technický, kreativní hráč. Zatímco mladý Martin je pracovitý, důrazný, tvrdý. Určitě není tak kreativní jako táta, který zase nebyl tak pracovitý. U Hašků je to přesně obráceně. Spíše kluci zdědili fotbalové předpoklady," srovnává kouč.

„Je možné, že jsme něco po otcích zdědili. Nicméně si nemyslím, že bych byl stejný typ fotbalisty jako táta," souhlasí Frýdek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články