Hlavní obsah

Sparta - Vidi 3:1Tetteh přispěl k výhře ve Španělsku, Baník uspěl v Turecku

Marbella, Belek
Aktualizováno

Turci jsou lační jeho přestupu do Galatasaraye Istanbul, kanonýr Benjamin Tetteh je však nadále s fotbalisty pražské Sparty na soustředění ve Španělsku. V úvodním duelu s maďarským Vidi Székesfehérvár nahrál na první gól, pak se zranil. Letenští vyhráli 3:1. Baník cestoval z Ostravy do turecké Antalye v neděli od rána až do večera. Na místo soustředění dorazil tým v pořádku a hned v pondělí sehrál první zápas. Pogoň Štětín porazil 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava už jsou v Turecku.

Článek

Fanouškům Sparty u přenosu zatrnulo. Fiola hned ve 24. minutě tvrdě zajel do Tetteha a ghanský útočník se posléze raději nechal vystřídat.

Na úvod zápasu přitom hýřil aktivitou a stačil nahrát na první gól Chipciuovi.

Pražský tým byl aktivnější, ještě do přestávky se svou oblíbenou tvrdou zdálky zapsal do statistiky Kanga.

Maďaři se dostali na kontakt po přestávce, když proměnili penaltu po Sáčkově faulu.

Další průběh však už zase patřil Spartě. Stanciu se málem trefil z půlícího kruhu. Branku jen těsně přestřelil, nicméně v závěru spolu s Pulkrabem připravil třetí gól pro Plavšiče.

Tým trenéra Zdeňka Ščasného vyhrál i čtvrtý zápas v zimní přípravě. V dalším utkání ve Španělsku ho v sobotu čeká Dynamo Kyjev.

Ostravští mezi gejzíry vody

Baník hrál proti polskému soupeři za mohutného deště. Každým pohybem hráči na promáčeném trávníku způsobovali gejzíry vody.

Nebylo tedy divu, že ve slotě padl jediný gól. A s těžkými podmínkami se lépe srovnal Baník. V 55. minutě zacentroval z levé strany Jiří Fleišman, na míč si naběhl Jakub Bolf a napálil jej do branky. Ostravané náskok uhájili a připsali si tak čtvrté vítězství v zimním přípravném období.

"Hrálo se za velmi těžkých podmínek. První půle se ještě dala uhrát fotbalově. Ve druhém poločase se nám podařilo dát gól. Pak už to byl boj, ale řekl bych, že zvítězila naše chytrost," hodnotí trenér Bohumuil Páník.

Přípravná fotbalová utkání:
V Turecku: Baník Ostrava - Pogoň Štětín 1:0 (0:0)
Branka: 54. Bolf.
Baník - I. poločas: Chmiel - Celba, Procházka, Stronati, Granečný - Fillo, Kaloč, Jánoš, Jirásek - Kuzmanovič, Baroš.
II. poločas: Chmiel - Pazdera, Breda, Azackij, Fleišman - Bolf, Hrubý, Mešaninov, O. Šašinka - J. Šašinka, Diop. Trenér: Páník.
Ve Španělsku: Sparta Praha - Vidi Székesfehérvár 3:1 (2:0)
Branky: 7. Chipciu, 39. Kanga, 83. Plavšič - 52. Huszti z pen.
Sparta - I. poločas: Heča - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Hložek, Frýdek, Hašek, Kanga, Chipciu - Tetteh (31. Drchal).
II. poločas: Heča - Wiesner, Radakovič, Červak, Čivič - Karlsson, Stanciu, Vácha, Sáček, Plavšič - Drchal (61. Pulkrab). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava