Hlavní obsah

Náhrada za Janečku či Panáka? Sběratel slovenských titulů Rundič

Karviná

V kapse má dva ligové i čtyři pohárové tituly na Slovensku, nyní bude Milan Rundič v Karviné bojovat poprvé v kariéře o záchranu. A výsledky v přípravě dávají fanouškům naději. Ve třech dosavadních zápasech (Sereď 1:0, Třinec 1:1 a Niepolomice 0:0) odehrál Rundič čtyři poločasy, v nichž Karviná neinkasovala. A to je pro stopera dobrá vizitka.

Foto: mfkkarvina.cz

Milan Rundič (vlevo) v duelu s týmem Niepolomice.

Článek

„Postavení Karviné vnímám jako novou motivaci. V situaci, kdy musím hrát o záchranu, jsem ještě nebyl, jsem zvyklý hrát především o tituly, což se teď trošku změní. Ale v každém zápase jde vždy jen o to vyhrát. Jediný rozdíl bude při pohledu na tabulku," svěřil se 26letý Rundič, jenž působil v srbských týmech FK Rad a Kolubara, chorvatském Interu Zaprešič, slovenském Trenčíně a v poslední třech sezonách ve Slovanu Bratislava.

Na podzim ale dres lídra slovenské nejvyšší soutěže oblékl jen jednou. To v Karviné by lavičku zahřívat rozhodně neměl. Pavel Dreksa je dlouhodobě zraněný a Marek Janečka (Trnava) s Filipem Panákem (Sparta), kteří hráli na stoperu na podzim, už v Karviné nejsou. Rundič tak v přípravě vytvořil novou stoperskou dvojici s krajanem Jánem Krivákem.

Foto: MFK Karviná

Milan Rundič se upsal Karviné.

„Na Slovensku jsem byl už šest let a potřeboval jsem najít novou motivaci. A když přišla nabídka z lepší ligy, což česká je, tak jsem se moc nerozmýšlel. V Karviné znám více hráčů i trenéra, proti kterému jsem často nastupoval. Je to nová výzva," svěřil se Srb.

Slováci Michal Faško, Dávid Guba, Timotej Záhumenský nebo krajan Lazar Djordjevič. Tyhle všechny na Slovensku potkával. Nyní vytvoří jednu partu. „Asi to dobře dopadne, když nás je tu tak hodně," smál se Rundič.

Pod trenérem Norbertem Hrnčárem ještě nehrál, několikrát se ale střetli. Třeba předloni v březnu ve finále slovenského poháru. Slovan Bratislava v sestavě s Rundičem se radoval z výhry 3:1 nad Hrnčárovým Ružomberkem. „To už je ale dávno," mávl rukou srbský stoper. „Oba jsme byli na Slovensku už dlouho, takže se dá říct, že se známe velmi dobře a trenér je jeden z důvodů, proč jsem nyní v Karviné," připustil Rundič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

 Milan Rundič (vpravo) ještě v dresu Trenčína.

Zatímco o titul Karviná jistě hrát nebude, v domácím poháru je stále ve hře. Ve čtvrtfinále narazí na Slavii Praha. „Do každého utkání jdeme vyhrát, i v poháru, ale nejdůležitější je pro nás záchrana," upozornil rodák z Bělehradu.

Reklama

Související témata: