Hlavní obsah

Kolenem rovnou do žeber. Dukla přišla před startem jara o velkou oporu

Praha

Fotbalisté Dukly se budou muset v úvodu jarní části první ligy obejít bez svého nejzkušenějšího hráče. Bývalý slovenský reprezentant Ján Ďurica si v přípravném utkání s Drážďany zlomil dvě žebra a mimo hru bude zhruba pět týdnů. Zkušený stoper utrpěl nepříjemné zranění předminulý týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha (zleva): Ján Ďurica, Jan Holenda a Nikola Raspopovič oslavují gól Uroše Duranoviče proti Liberci.

Článek

Dukla je po podzimu poslední a v úvodních jarních kolech ji čekají zápasy s Ostravou, Spartou a Libercem. Sedmatřicetiletý Ďurica je od zářijového příchodu na Julisku klíčovou postavou zachraňujícího se týmu. V deseti zápasech dal i dva góly.

"Krátce před koncem utkání jsem šel do skluzu a protihráč mě při přeskakování trefil kolenem rovnou do žeber. Myslel jsem si, že je mám jen nakopnuté, ale rentgenové vyšetření ukázalo dvě zlomená žebra. Jako hráč Trabzonsporu jsem měl nalomená čtyři žebra, nyní dvě. Alespoň se jejich počet zmenšuje," uvedl Ján Ďurica hořce pro pondělní vydání slovenského deníku Šport.

Rekonvalescence si v případě slovenského legionáře vyžádá několik týdnů. Určitě tak vynechá úvodní páteční duel jarní části ligy proti Baníku, chtěl by však stihnout pražské derby proti Spartě.

Reklama