Hlavní obsah

Slavia - Teplice 2:0Osmkrát sešívaný Souček z penalty spasil lídra, jehož náskok roste

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Souček (penalta) 1 : 0
84. Van Buren 2 : 0
Záznam online reportáže

Sešívaní využili zaváhání Plzně a sami zahájili ligové jaro výhrou. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 20. kola doma porazili Teplice 2:0 a zvýšili tak náskok v čele tabulky na šest bodů před Viktorií. Ve šlágru příštího kola nastoupí právě v Plzni, nejprve je však ve čtvrtek čeká pohárový duel proti belgickému Genku. Vítězný gól padl z penalty, kterou Souček proměnil po vzoru Antonína Panenky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Žitný (vlevo) z Teplic a Tomáš Souček ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Těsně, než nastoupili sešívaní na trávník, skončil zápas v Mladé Boleslavi. Pro Slavii samozřejmě výhodnou remízou Plzně, které tak mohla pláchnout již o šest bodů.

Tepličtí začali v Edenu odvážně, ale červenobílí si brzy vytvořili první šance. O obě se postaral kapitán. Škodovu hlavičku nejprve Grigar vytáhl těsně nad branku, útočník pak akrobatickou střelou přes hlavu trefil břevno. Ani Souček se pak hlavou neprosadil.

Hosté nápor favorita otupili a Slavia se pak prokousávala k brance soupeře hodně kostrbatě. Severočeši se dokonce před přestávkou dostali bleskurychlou akcí do slibné šance, nedokázali ji však zakončit. Zmrhal byl na druhé straně přesnější, ale ne úplně. Technickou střelou trefil znovu jen břevno. Jeho spoluhráč Souček utrpěl tržnou ránu v obličeji, kterou muselo spravit osm stehů.

Očekávaný nápor domácích ve druhé půli odstartoval Hušbauer hrající 250. zápas v české lize. Slávisté měli i štěstí, když Kučera nepřesným přetaženým centrem zaskočil Koláře a také trefil břevno.

Když se skóre stále neměnilo, musel nastoupit bombarďák Stoch, který nečekaně začal jen na lavičce náhradníků. Pražané sice tlačili, podržet je však musel Kolář, který Horovu umístěnou ránu s námahou vyrazil na tyč.

Času zbývalo málo. Škoda další šanci nevyužil, pak se ve vápně střetl s Jeřábkem. Rozhodčí Pechanec nejenže nařídil penaltu, ale teplického hráče po druhé žluté kartě navíc vyloučil.

Souček pomalým obloučkem á la Panenka pokutový kop proměnil, výhru pak po parádní individuální akci pojistil Van Buren.

Fotbalová liga - 20. kolo:
Slavia Praha - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 82. z pen. Souček, 84. Van Buren. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Paták - Adam (video). ŽK: Bořil - Ljevakovič, Jeřábek. ČK: 82. Jeřábek. Diváci: 10 847.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal (88. Král), Hušbauer, Ševčík (71. Van Buren), Olayinka (57. Stoch) - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hora, Žitný (80. Hošek), Moulis (64. Hyčka) - Shejbal (72. Vošahlík). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: