Hlavní obsah

Buď větší sobec! Posila Slavie zatím ctí zvučnější spoluhráče

Teprve se v Edenu rozkoukává. Hned po ligové premiéře v sešívaném dresu s Teplicemi (2:0) si však vysloužil pochvalu. „Ze středových hráčů vypadal nejlépe,“ říká trenér Jindřich Trpišovský na adresu záložníka Petra Ševčíka. Starého známého si pochopitelně vyhlédl u Nisy, odkud loni v zimě přešlo do fotbalové Slavie hned devět mužů. A vytvoření SK Slavia Liberec, jak fanoušci Slovanu čas od času stále připomínají, jde červenobílým k duhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Petr Ševčík.

Článek

Žádná velká aklimatizace. Od Ještědu skočil rovnou do základní sestavy sešívaných. „Zatím se spíše sžívám s týmem. Cítím, že ještě nejsem v optimální formě," uznává Petr Ševčík.

Kouč Trpišovský o něm říká, že až začne hrát podle své hlavy, budou jeho výkony ještě lepší. „Asi to tak je. Zatím se spíše na hřišti snažím hledat zvučnější jména svých spoluhráčů. Musím začít hrát víc na sebe," uvědomuje si posila.

Jindřich Trpišovský prolomil své prokletí, v úvodním jarním kole konečně slaví vítězstvíVideo: Sport.cz

„Petr nám hodně pomohl zápas rozjet. Vím, že umí hrát lépe. Nemá ještě takovou sebedůvěru jako hráči, kteří u nás působí déle. Spíše centroval nebo nahrával. Na první zápas ovšem odvedl velice slušný výkon," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

Zatímco sešívaní Teplice v závěrečné desetiminutovce zlomili, jejich největší rival hned na úvod jara jen remizoval v Mladé Boleslavi.

„Krásný pocit, odskočili jsme Plzni na šest bodů, takže fantastická premiéra. Musíme ale makat dál a za týden můžeme mít devítibodový náskok, což by samozřejmě bylo ještě lepší," plánuje Ševčík před velkým šlágrem ve Štruncových sadech.

Reklama

Související témata: