Hlavní obsah

Dočkal je Spartě blíž. Pražané už údajně vědí, za jakých podmínek se může vrátit z Číny

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta podle zákulisních informací udělala důležitý krok, aby realizovala návrat Bořka Dočkala z Číny. Server iSport přišel s informací, že se Pražané domluvili s klubem Che-nan Ťien-jie na podmínkách, za jakých by mohli kapitána české reprezentace a svého bývalého hráče získat. Stále však ještě zbývá doladit složité finanční aspekty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal v dresu Sparty.

Článek

Vytrpěl si své, když se v neděli při derby s Bohemians (1:0) musel z tribuny dívat na trápení svého týmu, do jehož řad by se zase rád vrátil. Už jen to, že je Bořek Dočkal stále v Praze a nemusí se připravovat na sezonu v daleké Číně, však dává fanouškům naději, že k jeho vytouženému návratu nakonec dojde.

Záložník svoji touhu k návratu nejednou deklaroval. Zároveň však připomíná, že o něm stále rozhoduje jeho klub Che-nan Ťien-jie. Ještě dva roky je smluvně vázán v Číně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Bořek Dočkal do Sparty?

Podle zákulisních informací Číňané až doteď požadovali odstupné přibližně 230 milionů korun. Tedy cenu, za kterou Dočkala před dvěma lety koupili. Takový balík je pro Spartu logicky mimo realitu a její možnosti, i když si nedávno výrazně polepšila lukrativním prodejem Rumuna Stanciua do Arábie. Mluví se o přestupní částce asi 258 milionů korun, plus další případné bonusy.

V čínském klubu se měnilo vedení, takže Sparta dlouho neměla s kým jednat. Nyní pro ni nastal pozitivní posun. Minimálně ví, na čem je, jaké podmínky musí splnit. Zdroje blízké jednání však upozorňují, že ukončení Dočkalovy smlouvy v Číně a doladění všech finančních náležitostí může být ještě velkým oříškem.

Reklama

Související témata: