Hlavní obsah

Kozákovi pomáháme v adaptaci a on nám to na hřišti vrací, chválil parťáka Hybš

Liberec

Hodinu fotbalový Liberec marně dobýval obranu Dukly, až Matěj Hybš v 60. minutě vstřelil Pražanům vítězný gól po standardní situaci. „Seběhlo se to tam hrozně rychle. Odráželo se to tam, číhal jsem mezi obránci a snažil jsem se nepřibližovat ani k jednomu z nich. Protože hrají zónově, snažili jsme se tam nabíhat mezi ně. Myslím, že to tam skvěle prodloužil Libor Kozák. Jak už to šlo na něj, věřil jsem, že hlavičku vyhraje. Naštěstí se to ke mně odrazilo a jen jsem to doklepl," popsal Hybš rozhodující okamžik.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Liberce Matěj Hybš.

Článek

Jak cenné je to vítězství?

Hodně. Potřebovali jsme vyhrát a odskočit, abychom vyvinuli tlak na týmy, které tam jsou namačkané s námi. Věděli jsme, že Dukla hraje dobrý fotbal. Viděli jsme všechna jejich utkání. Koukali jsme, jak hráli se Spartou, a hráli velice dobře, takže pro nás je to obrovsky cenné vítězství.

Co vám tedy o Dukle zápas se Spartou ukázal?

Musím říci, že s ní sehráli skvělý zápas. Jen Sparta byla šťastnější v zakončení. Potřebovali jsme, abychom jim tady vůbec nedovolili předvádět jejich kombinační hru. Chtěli jsme presovat a být vysoko a myslím, že po většinu zápasu se nám to i dařilo, byť ne úplně ve všech situacích. A z toho vycházelo i to, že se víceméně k ničemu nedostali.

V první půli jste měli několik dobrých šancí, nemuseli jste pak bojovat se stoupající nervozitou za stavu 0:0?

Byla škoda, že tam gól v první půli nepadl. Libor tam měl dvě situace, kdy mu chyběl krůček k tomu, aby ho dal. Nicméně naše domácí prostředí je takové, že věříme i deset minut před koncem, že se prosadíme. Nevím, jak je to možné, ale hraje se nám tady daleko líp, než když jedeme ven. Víra ve vítězství a vstřelení gólu je obrovská. Myslím, že jsme tak byli i v hlavách nastaveni. Ne, že musíme, ale že obrovsky chceme a naštěstí to tam dvakrát spadlo.

Změnil váš gól nějak obraz hry?

Naší neřestí je, že vždy když dáme gól, tak trochu zalezeme. Ale bylo to způsobené i tím, že když Dukle dáte metr, tak jsou schopní vyjet ze situací, ze kterých nevyjede skoro žádný ligový tým. Myslím, že jsme se trochu i uspokojili. Nicméně Duklu jsme skoro do ničeho nepustili, takže z tohoto pohledu jsme spokojení.

Výraznou postavou byl Libor Kozák, je na hřišti hodně cítit?

Pomáhá nám. Zatím splňuje vše, co se od něj očekává. Aby udržel balon, aby míče prodlužoval, sklepával a v neposlední řadě, aby dával góly. Jsem hrozně rád, že je tady mezi námi, protože je to jak skvělý hráč, tak skvělý kluk do kabiny. Myslím, že sem zapadl bez problémů a jak my pomáháme jemu v adaptaci, tak on pomáhá nám a vrací nám to na hřišti.

Po výhře jste minimálně do soboty poskočili na šesté místo před Zlín. Jak hodně je to pro vás povzbuzující?

Důležitější je, že jsme urvali tři body a jak bude hrát Zlín, to jsme sice zvědaví, ale je před námi ještě spousta zápasů a my musíme vyhrávat hlavně doma a snažit se sbírat body i venku. Na tabulku se můžeme kouknout, až bude konec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice