Hlavní obsah

Baník - Zlín 1:2Baník překvapivě padl! Na Spartu se tak nedotáhl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Jiráček 0 : 1
25. Baroš 1 : 1
63. Poznar 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava v předehrávce 23. kola první ligy doma překvapivě prohráli se Zlínem 1:2 a nedokázali se tak bodově dotáhnout na třetí Spartu. Na úvodní gól zlínského Petra Jiráčka sice záhy odpověděl vyrovnávací trefou Milan Baroš. Po přestávce však hostům vrátil vedení Tomáš Poznar a domácí nakonec museli dohrávat v oslabení bez vyloučeného Roberta Hrubého. Ostrava utrpěla druhou porážku za sebou, Zlín naopak ukončil šestizápasovou sérii porážek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Baníku, vpravo je brankář Baníku Jan Laštůvka.

Článek
Fotogalerie

Zlín se po dlouhé sérii neúspěchů musel ještě vyrovnat s neúčastí Gajiče a nejlepšího střelce Vyhnala, ale úvod v Ostravě mu vyšel. Proti nepřesně a staticky hrajícímu soupeři si ve 20. minutě vytvořil zásluhou Poznarova průniku první velkou možnost, se kterou Jiráček naložil, jak měl, a volejem do Laštůvkova protipohybu otevřel skóre.

Baníku úvodní dvacetiminutovka nesedla, ale pomohl si standardní situací. Holzerův centr se ve 25. minutě dostal odrazem na malém vápně k Barošovi, který hlavou míč s pomocí tyče poslal za brankovou čáru a dal svůj šestý gól v sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Milan Baroš z Baníku po promarněné šanci proti Zlínu

Domácí se pak nadechli a rozhýbali a dostali Zlín pod tlak. Rychlý kontr z 30. minuty po Hrubého přihrávce zakončoval znovu Baroš, ale jeho ránu zastavilo břevno. Ostravu táhli hlavně Baroš s Kuzmanovičem, který to před poločasovou přestávkou zkoušel jedovatou ranou z dálky a Rakovan obtížný projektil s problémy vyrazil.

Po pauze se hra znovu vyrovnala. Ostravu mohl v 62. minutě poslat do vedení Baroš, který se zbavil obránce, ale promarnil vhodný okamžik pro přihrávku na nekrytého Filla před prázdnou branku. Hosté v podstatě z protiútoku šokovali ostravský stadion zásluhou Poznara, který vypálil zhruba z dvaceti metrů a jeho přízemní rána skončila u tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Zlína Matej Rakovan (vpravo) dostává první gólv duelu s Ostravou.

Další úder schytala Ostrava 17 minut před koncem - po druhé žluté kartě byl vyloučen Hrubý a domácí dohrávali v deseti. Riskující Baník v 82. minutě mohl dorazit Džafič, ale ze sóla Laštůvku nepřekonal.

Zlín si v přesilovce tři body pohlídal. Dvě minuty před koncem málem zvýšil Čanturišvili, ale od třetí branky Laštůvku zachránila tyč. V nastavení ostravský gólman ještě lapil úniky a stoprocentní příležitosti Hronka a Čanturišviliho.

23. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Fastav Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 25. Baroš - 20. Jiráček, 63. Poznar. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Podaný. ŽK: Hrubý, Procházka, Baroš, Fleišman - Čanturišvili, Bačo, Rakovan, Poznar. ČK: 73. Hrubý. Diváci: 9994.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Kuzmanovič (79. Šindelář), Mešaninov (61. Fillo), Hrubý, Holzer (69. Granečný) - Baroš, Diop. Trenér: Páník.
Zlín: Rakovan - Holík, Buchta, Bačo, Bartošák - Hlinka - Čanturišvili (89. Hronek), Jiráček, Podio (90. Hnaníček), Džafič - Poznar (82. Jakubov). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: