Hlavní obsah

Slovácko - Ml.Boleslav 1:1Boleslav i v oslabení připravila Slovácku první remízu v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Zajíc 1 : 0
77. Přikryl 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v dnešním utkání 23. kola první ligy i v oslabení po vyloučení Alexeje Tatajeva remizovali 1:1 na hřišti Slovácka a udrželi jarní neporazitelnost. Domácí poslal do vedení Tomáš Zajíc, ale středočeský celek i v deseti zásluhou kapitána Tomáše Přikryla vyrovnal a připravil soupeři první remízu v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu proti Slovácku.

Článek

Slovácko koučoval z lavičky asistent Michal Šmarda, neboť hlavní trenér Martin Svědík si odpykával první ze dvou zápasů, v nichž nesmí na lavičku. V hostujícím týmu měla premiéru stoperská dvojice složená z hostujících hráčů Hájek, Jugas a byla to právě obrana Boleslavi, která měla v úvodu plno starostí.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a vytěžili z toho sérii rohových kopů. Po jednom z neměl v desáté minutě daleko k otevření skóre Daníček, ale z úhlu trefil pouze tyč. Do největší šance první půle se dostal ve 22. minutě domácí Navrátil, který dostal milimetrový pas z hloubi pole od Reinberka, ale tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Juroška ze Slovácka a Tomáš Ladra z Boleslavi.

Boleslav měla problémy s kombinační hrou i protiútoky domácích a do větší ofenzivní aktivity dostala až v poslední čtvrthodině první půle. Do té doby velmi dobře bráněný Komličenko se snažil zblízka procpat míč za brankáře Trmala, ale neuspěl. Mimo šla i střela Ladry.

Také do druhé půle vtrhla s větší vervou domácí sestava a tentokrát už za to byla brzy odměněna. Reinberkův centr usměrnil k tyči Zajíc a otevřel tak skóre utkání. Pro Boleslav šlo o první inkasovanou branku po dvou předchozích zápasech s čistým kontem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Přikryl z Boleslavi během utkání se Slováckem..

Středočeši ihned posílili ofenzívu Mešanovičem, což jim sice přineslo větší držení míče, ale také otevřenější obranu. Nejprve se o průnik snažil domácí Sadílek, avšak jeho pokus mířil mimo tyče. Stejně poté dvakrát dopadl i Navrátil.

Snahu Boleslavi o vyrovnání poté otupil střídající Tatajev, který během osmi minut na hřišti stihl dvakrát faulovat a po dvou žlutých kartách byl vyloučen. Hosté se přesto dočkali vyrovnání, když Buchův dlouhý centr propadl mezi stopery Slovácka a Přikryl jej poslal do branky.

V posledním úseku zápasu už oslabení hosté rezignovali na útoky a bránili všemi silami perně vydřený bod. Před Šedou to hodně vřelo, ale Slovácko se kýženého gólu už nedočkalo a poprvé v sezoně remizovalo. Naopak Boleslav ani ve čtvrtém jarním duelu neprohrála a na kontě má dvě remízy a stejný počet výher.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0).
Branka: 49. Zajíc - 77. Přikryl.. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler. Žluté karty: Reinberk - Fulnek, Hájek, Přikryl, Hubínek, Tatajev. ČK. 74. Tatajev. Diváci: 3419.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Sadílek (80. Hološko), Daníček - Navrátil, Janošek, Kalabiška - Zajíc. Trenér: Šmarda.
Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek - Takács (66. Tatajev), Hubínek - Přikryl, Bucha (83. Wiesner), Ladra (52. Mešanovič) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: