Hlavní obsah

Disciplinárka si na Poznara posvítila, Sparta dostala velkou výstrahu

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise zastavila činnost na 2 soutěžní utkání zlínskému fotbalistovi Tomáši Poznarovi za tělesné napadení v utkání proti Baníku Ostrava. Jeho zákrok na Mešaninova rozhodčí na hřišti vůbec nepotrestali, takže Poznar pak mohl vstřelit vítězný gól na 2:1. Dodatečnému trestu však neušel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a Arťom Mešaninov z Baníku.

Článek

Pikantní duel po všech stránkách. Tomáš Poznar v Baníku hostoval, ale loni v létě se tam na smlouvě nedohodl. A teď ostravský tým porazil v době, kdy už měl být dávno za zákrok na Mešaninova vyloučen.

"Držel mě, já jsem zvedl ruce a trefil ho svalem. Nebyl v tom žádném případě úmysl, nejsem zákeřný hráč. Ale Meši je trošku teatrální, hodně to přihrál. Byl jsem si jistý, že mu vůbec nic není. Trošku mě taková kaňka mrzí, ale opravdu jsem nikoho nechtěl trefit," líčil Poznar po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Julínek.

V Ostravě nebylo k dispozici video. Podle komise rozhodčích sudí Pavel Julínek chyboval. Měl v 38. minutě za stavu 1:1 odpískat faul hostujícího Poznara, za udeření soupeře do hlavy ho vyloučit a nařídit pro Baník penaltu.

Disciplinárka se k jejímu názoru připojila. "Nikdo z rozhodčích prohřešek neviděl. V takovém případě může naše komise přistoupit k následnému potrestání. Protože nedošlo k vyloučení v průběhu utkání, hráč je oprávněn hrát, než rozhodnutí nabude právní moci," vysvětluje předseda komise Richard Baček.

Varování pro Spartu

Sparta dostala za pronesení a použití pyrotechniky, vhazování předmětů na hrací plochu a nevhodné pokřiky fanoušků v utkání proti Baníku Ostrava pokutu 100 tisíc korun.

„Pokuta byla udělena nejen za použití pyrotechniky, ale především také za nepřijatelné skandování na hráče Milana Baroše a hostující tým. Pokud by se takové skandování mělo opakovat, přistoupíme k tvrdším trestům, které se bezprostředně dotknou i fanoušků," varuje Baček letenský klub.

Baník si pak za nesportovní chování fanoušků na Spartě odnesl pokutu 40 tisíc korun. Opava platí za vhazování předmětů na hrací plochu v utkání proti Plzni 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice