Hlavní obsah

Sparta chtěla víc, štve Hubníka. Dostali jsme ránu do hlavy, netají Havel

Praha

Plán byl jasný. Vyhrát a dostat pod tlak vedoucí Slavii. Jenže fotbalisté Plzně na Letné vybouchli a po neděli mohou ztrácet na sešívané znovu šest bodů. „Sparta chtěla víc a zaslouženě vyhrála,“ uznává kapitán Roman Hubník po porážce 0:4. „Dostali jsme ránu do hlavy,“ přidává se obránce Milan Havel. Na ohlasy z tábora Viktorie se můžete podívat v přiloženém videu.

Hráči Plzně těžko skousávali debakl na Spartě 0:4Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavii doma nedávno porazili. A jelikož pak na rozdíl od sešívaných ukončili pouť Evropskou ligou, měli mít pro bitvu o titul výhodu. Obhájci však na Spartě schytali tvrdý direkt. Pokud Slavia doma porazí Baník, bude mít šest bodů k dobru.

„Porážka je samozřejmě ztráta, ale jedeme dál. Bodů je ve hře pořád hodně, čeká nás i nadstavba. Musíme se poučit a věřit, že příští zápas v Teplicích předvedeme lepší výkon. Hlavně, abychom odvezli tři body," přeje si kapitán Roman Hubník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty a Roman Hubník z Viktorie Plzeň.

„Slavia má nějaké karty v ruce. Je ještě před námi několik zápasů a budeme chtít samozřejmě vyhrávat," přidává se obránce Milan Havel.

Byli ve všem pozadu

Minulých 14 kol Viktoria nepoznala hořkost porážky. Na Letné ovšem tvrdě narazila.

„Kruté. Ale Sparta šla za vítězstvím hned od začátku. My jsme jim prakticky darovali dva góly, byli jsme ve všem pozadu. Ve druhém poločase si Sparta náskok chytře pohlídala a využila šance, které měla," kaboní se Hubník.

Dneska se nám sešlo opravdu všechno, pochvaloval si trenér Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

Debakly se Viktorii v aktuální ligové sezoně nevyhýbají. V září vybouchli 0:4 na Slavii a 0:3 v Jablonci.

„Připravovali jsme se na to. Nechtěli jsme, abychom dopadli jako na Slavii nebo v Jablonci. Bohužel opět poločas 2:0, stejně jako nedávno v Záhřebu v Evropské lize. Nevím, čím to je. Vždycky, když nechytneme úvod, tak se pak v zápase nějak plácáme," líčí Havel, který musel vystřídat zraněného Řezníka.

Ostuda na hřišti i v hledišti

Třetí Sparta se přiblížila Plzni na osm bodů. Viktoria navíc odjela z Prahy s ostudou i kvůli svým fanouškům. Pyrotechnikou poranili několik diváků. Policie proto nechala jejich sektor vyklidit a utkání na více než deset minut přerušila.

„Především jsme utrpěli ostudu výsledkovou a herní, což je pro mě priorita. Dění mezi fanoušky nebudu komentovat. Ani pořádně nevím, co se tam stalo," říká Havel.

Reklama

Související témata: